گذر فرهنگی؛ از آغاز تئاتر فجر تا معرفی برگزیدگان «جلال»
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، هفتهای که گذشت با آغاز جشنواره تئاتر فجر و آماده شدن جامعه هنری برای بزرگترین رویداد سینمایی کشور، یعنی جشنواره فیلم فجر همراه بود.
*** مراسم افتتاح چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر شامگاه سهشنبه دوم بهمن ماه در هتل «نور حیات» تهران با حضور اهالی رسانه و هنرمندان بدون سخنرانی مقامات برگزار شد و در این مراسم از چهار هنرمند پیشکسوت تئاتر تقدیر شدند و تولد برای اکبر زنجانپور و بهزاد فراهانی جشن گرفته شد.
*** گلاب آدینه، کارگردان «نمایش جشنواره الفبا» در گفتوگو با ایرنا، درباره استفاده از بازیگران چهره در تئاتر گفت: قیمت بلیت یک نمایش به خاطر حضور بازیگران مشهور و چهره گران میشود.
وی افزود: من هیچ اشکالی در حضور این عزیزان نمیبینم. به جز این که به خاطر حضور بازیگران مشهور قیمت بلیت یک نمایش گرانتر میشود. این بازیگران همزمان در سریالها یا فیلمها هم مشغول به کار هستند و یا در فاصله شروع کار بعدی به صحنه تئاتر میآیند. آنها نسبت به اهالی تئاتر دستمزد بالاتری می گیرند که این بسیار ناعادلانه است.
*** برگزیدگان هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد در آیین اختتامیه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شدند.
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با تاکید بر اینکه جایزه جلال برای ارتقای ادبیات ملی تاسیس شده است، ادامه داد: جلال ادیب ملی بود، میتوان با آثار او موافق یا مخالف بود و اما جلال همواره یک ادیب ملی بود و برای ایران نوشت.
*** مختار سائقی، بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر با انتقاد از وضعیت سینمای کمدی ایران به ایرنا گفت: امروزه در تئاتر هم مثل سینما اگر یک کار هجو را روی صحنه ببری بیشتر از آثار نمایشی دیگر میفروشد.
وی ادامه داد: با احترام به تمام بازیگران و کارگردانانی که در زمان حاضر کمدی کار میکنند، کارهایی که این روزها به عنوان کار کمدی شاهد آن هستیم، کمدی نیستند. کمدی یعنی «اجارهنشینها».
*** سردار حسین مهری فرمانده یگان حفاطت میراثفرهنگی در دومین روز از پنجمین نشست سراسری معاونان میراثفرهنگی ادارات کل استانی، با اشاره به اخذ هزار مجوز پست سازمانی بهمنظور تقویت بدنه یگان حفاظت، بر ضرورت استفاده از ظرفیت مشارکت اجتماعی و نیروی انتظامی برای حفاظت از میراثفرهنگی تاکید کرد.
*** اعضای هیات انتخاب نهمین جشنواره بینالمللی فجر صنایع دستی، سرو سیمین، معرفی شدند.
پس از ۹ روز تلاش امدادگران برای اطفای حریق و آواربرداری، پیکر ۱۵ شهید آتش نشان از زیر آوار ساختمان پلاسکو خارج شد که با احتساب شهادت یک آتش نشان در بیمارستان شهید مطهری، ۱۶ آتش نشان به شهادت رسیدند و ۶ شهروند(کسبه و مالکان مجتمع تجاری پلاسکو) جان خود را از دست دادند.
محمد آقایی، علیرضا صفی زاده، محسن قدیانی، ناصر مهروز، مجتبی کوهی، حامد هوایی، امیر حسین داداشی، رضا شفیعی، علی مستوفی، حسین سلطانی، فریدون علی تبار، محسن روحانی از استان گیلان شهرستان رضوانشهر، حسین حسینزاده از استان گیلان شهرستان رودسر، علی امینی از استان آذربایجان شرقی شهرستان هشترود، بهنام میرزاخانی از استان مرکزی شهرستان اراک و رضا نظری از استان مرکزی شهرستان اراک ۱۶ آتش نشانی بودند که در حادثه ساختمان پلاسکو به فیض شهادت نائل شدند.
*** سعید اوحدی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفت وگو با خبرنگار ایثار و شهادت ایرنا اظهار داشت: حذف دهکبندی ایثارگران بعد از یک سیر طولانی در لایحه دولت لحاظ و پس از ارجاع به مجلس شورای اسلامی در هیات تطبیق تصویب شد.
*** اختتامیه دومین جشنواره ملی پادکست فارسی برگزار و از برترینهای هر بخش با اعطای لوح سپاس، تندیس رویداد و جوایز نقدی قدردانی شد.
*** رایگیری برای انتخاب بهترین بازیهای دهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجر از نگاه مردم آغاز شد. در دهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجر با رای مستقیم مردم، سه جایزه بهترین بازی بخش اصلی، بهترین بهروزرسانی و بهترین بازی مورد انتظار انتخاب میشوند.
*** ۲۲۶ اثر و گروه موسیقی به بخش رقابتی چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر راه یافتند که با داوری توسط هیات داوران، برگزیدگان در اختتامیه جشنواره معرفی خواهند شد.
چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر از ۲۳ تا ۲۹ بهمنماه ۱۴۰۳ در تهران و استانهای کشور برگزار میشود.
*** خبر خوش این هفته ترخیص فرهاد فخرالدینی آهنگساز و رهبر پیشکسوت ارکستر بود که از چندی پیش در بیمارستان بستری شده بود، به گفته پزشکان مشکلی در زمینه سلامت جسمانی این هنرمند وجود ندارد.
*** آیین یادبود و نکوداشت زندهیاد فریدون شهبازیان آهنگساز و رهبر ارکستر با حضور جمعی از مسئولان و هنرمندان برگزار و در این آیین بیان شد که شهبازیان مرگاندیش نبود، زندهاندیش بود و آلبوم «جام تهی» با خوانندگی محمدرضا شجریان بهترین اثر این آهنگساز فقید بود.