فرهنگی

مشهد الرضا، میزبان قاریان خوش‌الحان کلام وحی

به گزارش ایرنا، این مسابقات با سابقه بیش از ۴۰ ساله و برگزاری تازه ترین دوره آن همزمان با میلاد رسول مکرم اسلام(ص) در کشور، اکنون به گرانیگاهی در میان علاقه مندان به قرآن کریم در جهان اسلام تبدیل شده است.

مسابقات جهانی قرآن نه تنها به عنوان یک رقابت علمی و معنوی، بلکه به عنوان نمادی از وحدت و همدلی میان مسلمانان جهان شناخته می شود. این مسابقات فرصتی برای نمایش زیبایی های کلام وحی، تلاوت قرآن، حفظ و تفسیر آیات الهی است و نقش مهمی در اشاعه تعالیم اسلامی و تقویت هویت دینی ایفا می کند.

از سوی دیگر مسابقات جهانی قرآن کریم یکی از مهم‌ترین رویدادهای مذهبی و فرهنگی در جهان اسلام به شمار می رود و هر ساله با حضور قاریان و حافظان قرآن از کشورهای مختلف برگزار می‌شود تا فرصتی برای نمایش مهارت‌های قاریان و ترویج فرهنگ قرآنی در سطح بین‌المللی باشد.

این مسابقات شامل بخش‌های مختلفی مانند قرائت، حفظ و تفسیر قرآن است و شرکت‌کنندگان در رقابت با یکدیگر مهارت‌ و دانش قرآنی خود را به نمایش می گذارند. برگزاری این رویداد در مشهد می‌تواند به تقویت روابط فرهنگی و مذهبی بین کشورهای اسلامی کمک کند و فرصتی برای تبادل تجربیات و دانش قرآنی فراهم آورد.

مشهد مقدس امسال برای نخستین بار با برگزاری این مسابقات، مورد توجه مضاعف شیعیان و مسلمانان جهان قرار گرفته است که میزبانی چنین رویدادی نشان‌دهنده اهمیت و جایگاه ویژه این شهر در چشم جهان اسلام است.

شهر مشهد، به عنوان پایتخت معنوی ایران اسلامی به برکت وجود حرم مطهر امام رضا (ع)، همواره مرکز توجه زائران و عاشقان اهل بیت از سراسر جهان بوده است.

برگزاری مسابقات جهانی قرآن در شهر مشهد، پس از ۴۰ سال، فرصتی تاریخی برای احیای ارزش های قرآنی و تقویت روحیه همدلی و وحدت در جهان اسلام است.

مشهد الرضا، میزبان قاریان خوش‌الحان کلام وحی این رویداد نه تنها به عنوان یک رقابت، بلکه به عنوان جشنی معنوی و فرهنگی، یادآور عظمت و جاودانگی قرآن کریم است، همان گونه که استاندار خراسان رضوی در خصوص برگزاری این دوره از مسابقات گفت: خوشحالیم که مسابقات این دوره در کنار مضجع شریف رضوی برگزار می شود.

غلامحسین مظفری افزود: امید داریم که برگزاری این مسابقات، نقطه آغازی برای سایر رویدادهای قرآنی در این خطه بوده و از سوی دیگر قدم بزرگی نیز برای بازتاب مهربانی های امام رضا (ع) به تمام مردم دنیا باشد.

در این دوره از مسابقات که با حضور قاریان و حافظانی از ۲۶ کشور جهان در خطه خورشید برگزار می شود، داورانی از هفت کشور جهان در کنار داوران ایرانی، بر مهارت های تلاوت، محفوظات و قرائت شرکت کنندگان قضاوت می‌کنند.

مشهد الگوی جهانی برای ترویج فرهنگ قرآنی

مشهد به واسطه وجود بارگاه منور رضوی همواره محل برگزاری و نشست های قرآنی مختلفی بوده است و در سوابق آستان قدس رضوی، وجود حافظان و قاریان قرآنی در کنار برگزاری نشست های قرآنی در این مکان شریف، به ثبت رسیده است و زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی شاهد برپایی نشست های مختلف قرآنی در حرم رضوی بوده و هستند.

استاد سعید بیژنی، یکی از قاریان بین المللی قرآن کریم گفت: مشهد به عنوان شهری با پیشینه غنی قرآنی و جایگاهی ممتاز در جهان اسلام، می‌تواند به عنوان یک الگوی جهانی در ترویج فرهنگ قرآنی مطرح شود که تحقق این امر، مستلزم برنامه‌ریزی دقیق، تبلیغات گسترده و مشارکت فعال مردم است.

وی بر استفاده از ظرفیت‌ تشکل‌های مردمی مانند کانون‌های فرهنگی، هنری مساجد در کنار تشکل‌های فرهنگی و تربیتی کشور با هدف تعریف سازوکارهای مشارکت مردمی تاکید کرد و افزود: می‌توان از ظرفیت‌ استان‌های دیگر نیز در خراسان رضوی استفاده کرد و شاهد تأثیرگذاری بیشتر این گونه نشست های قرآنی در سطح جامعه بود.

این قاری قرآن با اشاره به اینکه بسیاری از قاریان و حافظان برجسته کشور از خراسان رضوی برخاسته اند، اظهار کرد: این ظرفیت‌ها باید به درستی معرفی شود تا مشهد به عنوان یک الگوی جهانی در ترویج فرهنگ قرآنی شناخته شود.

مشهد الرضا، میزبان قاریان خوش‌الحان کلام وحی

او گفت: پرداختن به ابعاد اجتماعی مسابقات قرآنی، یکی از نکاتی است که در حوزه معارف قرآنی دارای اهمیت است و این در حالی است که بسیاری از مردم حتی از برگزاری چنین رویدادهایی در کشور بی‌اطلاع هستند.

بیژنی افزود: اکنون برنامه هایی مانند محافل قرآنی و «هر مسجد یک پایگاه قرآنی» در مشهد در حال برگزاری است که قابل ستایش است و باید با گسترش و تعمیم آن به تمام مساجد، از ظرفیت خوب محلات برای ترویج قرآن آموزی در جامعه به خصوص برای نسل نوجوان و جوان بهره برد.

معروفیت مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در ایران

برگزاری مسابقات قرآن کریم با پشتوانه بیش از ۴۰ ساله در کشور، باعث شده است تا سابقه درخشانی از این مسابقات در ذهن علاقه مندان به قرآن ثبت شود، چنان که یکی از قاریان و حافظان کشور عراق در این خصوص گفت: برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در ایران از قوی‌ترین مسابقاتی است که در سطح جهان برگزار می‌شود و از این رو دارای معروفیت خاص است.

موسی اکرم نعیس افزود: اکنون بیش از ۴۰ سال است که این مسابقات در کشور ایران برگزار می شود و افرادی که قصد شرکت در این مسابقات را دارند سعی می‌کنند تا عملکرد خوبی داشته باشند، زیرا انتخاب شرکت‌کنندگان و داوران از سوی برگزار کنندگان با دقت زیادی انجام می شود.

وی حضور خود در مسابقات قرآن کریم در شهر مشهد مقدس و در کنار مضجع شریف رضوی را از خوش اقبالی خود دانست و اظهار کرد: این مکان مقدس برای ما یک عامل روحی و تشویق کننده است.

بیشتر بخوانید:

قاریان و حافظان قرآن از ۲۶ کشور وارد مشهد شدند

مسابقات بین‌المللی قرآن‌کریم در مشهد آغاز شد

افتتاحیه مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در مشهد

این حافظ قرآن با اشاره به اینکه از فناوری‌های جدید برای حفظ قرآن کریم بهره برده است، گفت: برای حفظ قرآن فرد نیاز به شنیدن و تکرار بسیار قرآن دارد و از این رو استفاده از وسایل جدید برای حفظ قرآن بسیار کاربردی و مفید است ولی نباید از تجربه و راهنمایی های استادان این حوزه نیز غفلت کرد.

موسی اکرم نعیس افزود: برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن، نقش بسیار زیادی در تشویق نسل جوان به حفظ قرآن کریم دارد و کمک می‌کند تا آن‌ها به سطح بالایی در این زمینه برسند.

وی اجرا نشدن آموزه های قرآن کریم توسط افراد را عامل مهجوریت قرآن دانست و تصریح کرد: قرآن نیازمند قرائت و تدبر در آیات است و پس از آن باید این آیات را در زندگی به کار گرفت.

میزبانی، در شان مسابقات قرآن

جابه جایی میزبانی مسابقات قران کریم از تهران به شهر مشهد از سال ها پیش مطرح شده بود و در سال ۱۳۸۷ هم یک بار به طور آزمایشی انجام شد که در آن زمان تجربیات مثبت و منفی داشت و برگزاری مسابقات قرآن در مشهد ادامه پیدا نکرد.

ناظر فنی چهل‌ویکمین مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در این خصوص گفت: قبل از وقوع کرونا هم بنا شد مشهد این مسابقات را میزبانی کند که به خاطر شرایط کرونا و مجازی شدن حضور مهمانان منتفی شد اما این موضوع از سال گذشته مجدد مطرح شد و همه دست اندرکاران به خصوص آستان قدس رضوی و اداره کل اوقاف خراسان رضوی تمام تلاش خود را برای تحقق این مهم انجام دادند تا میزبانی آبرومندی در شأن جمهوری اسلامی اتفاق بیفتد.

مشهد الرضا، میزبان قاریان خوش‌الحان کلام وحی

کریم پارچه باف دولتی افزود: با برخی از مهمانان خارجی حاضر در این مسابقات ارتباط گرفته و از طریق برخی دوستان نیز دریافتم که آنان و حتی برادران اهل سنت بسیار مشعوف هستند که این رویداد در جوار حرم مطهر رضوی که فرزند پیامبر اسلام است، برگزار شده و برای زیارت آن امام همام سر از پا نمی‌شناختند.

وی ادامه داد: در این دوره از مسابقات کارها با قوت و قدرت فوق العاده‌ای در حال انجام است که این مهم، مرهون نگاه امام رضا (ع) است.

ناظر فنی چهل‌ویکمین مسابقات بین‌المللی قرآن کریم اظهار کرد: امیدواریم که امسال هم با گزینشی که از بین شرکت کنندگان بیش از ۱۰۰ کشور جهان در رشته‌های مختلف صورت گرفته، شاهد برگزاری فوق العاده و با کیفیت این مسابقات باشیم.

وی با اشاره به مرحله‌ای بودن روند مسابقات و انتخاب متسابقین، خاطرنشان کرد: سال به سال کیفیت فنی و اجراهایی که در مرحله حضوری مسابقات انجام می‌شود ارتقا یافته است و این رویداد جزو بهترین مسابقات بین المللی در سراسر جهان محسوب می‌شود.

پارچه باف عنوان کرد: امیدواریم تاثیر مضاعف قرآن و عترت در حرم منور رضوی، افقی جدید پیش روی مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی بگشاید.

چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران از هفتم بهمن با شرکت ۵۹ قاری و حافظ کل قرآن‌ کریم از ۲۷ کشور در مشهد آغاز شد که این رقابت ها تا دوازدهم بهمن ادامه دارد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا