هنوز از تلویزیون پیشنهاد اجرا دارم/ دستمزدم در «بچه مردم» یک پنجم دیگر فیلمهایم بود+ فیلم
سیدجواد یحیوی در گفتوگو با خبرنگار سینمایی ایرنا درباره تجربه حضور در فیلم «بچه مردم» گفت: از طریق دوستان دغدغهمندم با فیلمنامه «بچه مردم» آشنا شدم و فکر کردم موضوع جدید و جالبی است و دغدغه دارد در آن به بخشی از انسانها توجه میشود که خودشان بدون گذشته شان هستند.
این بازیگر ادامه داد: ما در این فیلم با آدمهایی مواجه هستیم که آنها را فرد میبینیم؛ نه یک خانواده و پیشزمینهای برای آنها نداریم. این کاراکترها به واسطه تعاملات خود با آدمها شناخته میشوند.
بازیگر فیلم «بچه مردم» با بیان اینکه مهم نیست برای این فیلم در فجر اتفاقی بیفتد، گفت: مهم این است که این فیلم با مخاطب چطور ارتباط برقرار کند. دلم میخواهد در فروش هم اتفاقات خوبی برای آن رقم بخورد؛ چون بخشی از عواید فروش آن برای بچه های بهزیستی هزینه خواهد شد.
یحیوی افزود: بابت بازی در این فیلم دستمزد گرفتم و حضورم افتخاری نبود؛ یک پنجم دستمزدم را هم گرفتم تصور میکنم این سرمایهگذاری به نفع بچه ها بوده و حتما به فیلم بازگشت خواهد داشت.
مجری سابق تلویزیون درباره تجربه حضور در تئاتر نیز گفت: تئاتر، خلوت جذابتری برای من دارد و میتوانم در تئاتر متمرکزتر باشم در سینما با هیاهو و قیل و قالی مواجهایم، مارکت آنقدر حجیم و وسیع و همه جانبه است که بر روی تولید، تالیف و خلاقیت اثر میگذارد.
وی ادامه داد: در تئاتر، زمان و فرصت تامل مفصل درباره مضامین داریم و با مفاهیمی مواجه هستیم که برای فهم و درک آن اهمیت بیشتری قائلیم. در تئاتر دروازهبانی میکنیم تا پیامی که میخواهیم منتقل کنیم، لطمه نخورد.
این بازیگر در پاسخ به اینکه اگر به عقب برمیگشتید فقط تئاتر را انتخاب میکردید، گفت: بله، قطعا اگر به عقب برمیگشتم تنها به تئاتر فکر میکردم؛ با اینکه هر تجربهای آوردههای خودش را دارد و به آدمها کمک میکند اما اجرای تئاتر را ترجیح میدهم.
یحیوی درباره کارگردانی تئاتر توضیح داد: بیعلاقه به کارگردانی نیستم اما نمیخواهم در تئاتر کارگردانی کنم. بازیگری برای من تجربه شخصیتر، ذوقیتر و خلوتتری است این روزها خلوت را به هیاهو ترجیح میدهم.
وی تصریح کرد: ما ساز و کار حرفه ای در جریان تئاتر نداریم و این کارگردان است که باید چرتکه دست بگیرد که اثرم چقدر فروخت؛ درحالیکه اگر ساز و کار درست بود، تهیهکننده باید به فروش فکر میکرد و کارگردان به دنبال خلاقیت میرفت.
این بازیگر درباره حضور مجریان جدید در تلویزیون توضیح داد: این رسم روزگار است که آدمهایی بروند و آدمهای جدید بیایند؛ پویایی و زایندگی همین است. قدیمیها هم تربیت نشدند و در آزمون و خطا به نتیجه رسیدهاند؛ ما باید و نباید را تبدیل به بخشنامه کردیم و از اینها هیچ نتیجه تربیتی حاصل نشده؛ بلکه عکس خودش هم کار کرده است.
وی افزود: برخورد ما با رسانهها اشکال دارد، آب از سرچشمه گل آلود است ؛درباره مجری ها حرف زدن، حذف صورت مساله است. این درخت ریشههایش در آب آلوده است و تنه آن کرمخورده است.
مجری سابق تلویزیون با اشاره به اینکه هنوز پیشنهاد اجرا دارم، گفت: گاهی همچنان به من برای اجرا پیشنهاد میشود اما عذرخواهی کردم؛ چراکه فکر میکنم آنجا به نتیجه درخشانی نمیرسیم. حتی در پلفترمها نیز آزمون و خطاهایی کردم اما آنجا هم به نتیجه نمیرسیم. ما رسانه خصوصی و کارکردهای آن را درک نکردیم و آنجا نیز همچنان پلتفرمها دولتی هستند که از همان ضوابط و محدودیتها پیروی میکنند و تفاوتی بین آنها با رسانههای دیگر نیست، ما آدمهای جدید برای رسانههای جدید تربیت نکردیم.
وی ادامه داد: شکل برنامهسازی و تولید محتوا در رسانههای خصوصی متفاوت است اما ما آنجا هم همان رفتار تلویزیونی را انجام میدهیم. ادای تاک شو و هارد تاک در میآوریم اما حاضر نیستیم کسی به ما نازکتر از گل بگوید، در حالی ک در هارد تاک باید با هم مخالفت کنیم؛ اینکه در تایید فرمایشات هم حرف بزنیم که درست نیست.