راه اندازی سامانه نسخه نویسی الکترونیک دام، طیور و آبزیان؛ بهزودی
![](https://ghazavataghzieh.ir/wp-content/uploads/2025/02/d8b1d8a7d987-d8a7d986d8afd8a7d8b2db8c-d8b3d8a7d985d8a7d986d987-d986d8b3d8aed987-d986d988db8cd8b3db8c-d8a7d984daa9d8aad8b1d988d986db8c_67ac497d342bb-780x470.jpeg)
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، علیرضا رفیعی پور روز سه شنبه در نشست خبری به مناسبت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی افزود: این سامانه نخستین بار برای کاهش مصرف آنتی بیوتیک ها در بخش دام طیور آبزیان بهکار گرفته می شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: این سامانه در سازمان دامپزشکی منجر به کاهش قاچاق دارو و واکسن در صنعت دامی می شود.
این مقام مسئول درباره کاهش کانون بیماری های دامی گفت: امسال تعداد کانون بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک نسبت به هشت سال گذشته به یک مورد رسیده است که کاهش چشمگیری را نشان می دهد.
وی اظهار داشت: طبق گزارش های موجود امسال کانون بیماری لمپی اسکین ۶۳ درصد، بیماری شاربن (سیاه زخم) ۳۷ درصد، بیماری آبله ۴۶ درصد، بیماری هاری ۳۳ درصد و بیماری برسلوز (تب مالت) ۲۱ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.
رفیعی پور درباره کانون بیماری ها در بخش طیور اظهارداشت: امسال تعداد کانون بیماری آنفلوآنزای غیرحاد پرندگان نسبت به سال ۱۴۰۱ به ۱۴۰۰ مورد، بیماری نیوکاسل به ۱۵۰۰ مورد، بیماری آنگارا به ۸۵ مورد ، برونشیت عفونی به ۹۱۳ مورد و گامبورو به ۹۶ مورد رسید که کاهش چشمگیر این بیماری ها منجر به کاهش تلفات در واحدهای تولیدی شده است.
ایران عاری از ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان است
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان نیز گفت: با توجه به اقدامات صورت گرفته در کشور با وجود اینکه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشورهای اروپایی، ترکیه و حتی عراق گزارش شده است، در کشور ما هیچ گزارشی در این خصوص نداشته ایم.
وی، چرخش بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را از حیات وحش به روستا و بعد به صنعت طیور عنوان کرد و اظهار داشت: بنابراین کنترل ویروس در حیات وحش و روستاها از اهمیت بالایی برخوردار است بنابراین امسال در طیور بومی ۲۷۷ هزار نمونه سرمی و ۳۵ هزار نمونه مولکولی از ۳ هزارو ۶۹۵ روستا و در طیور صنعتی ۵ هزار نمونه سرمی ، ۱۱۹ هزار نمونه ملکولی از یک هزار واحد مرغداری صنعتی گرفته شده است.
رفیعی پور اقدامات پیشگیرانه را یکی از عوامل مهم در عدم ورود ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور عنوان کرد.
وی درباره واکسیناسیون بیماری نیوکاسل اضافه کرد: امسال ۳۰ میلیون دز واکسیناسیون سراسری طیور داشتیم که امسال تعداد کانون ها به ۱۶۰۰ مورد رسید یعنی کاهش ۳۱ درصدی بیماری را در برداشته است.
به گفته وی، تعداد کانون های بیماری نیوکاسل در سال ۱۴۰۱ حدود ۲ هزارو ۴۰۰ مورد بوده است.
کاهش ۳.۳ درصدی تلفات جوجه ریزی در واحدهای تولیدی
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: امسال از یک میلیارد و ۲۸۰ میلیون جوجه ریزی ۳.۳ درصد تلفات داشتیم، این در حالیست که در سال ۱۴۰۱ با یک میلیارد و ۲۷۰ میلیون جوجه ریزی تلفات بیش از پنج درصد بوده است.
وی با بیان اینکه آینده امنیت غذایی ۱۰۰ درصد به تولید آبزیان وابسته است و بر این اساس برای کشور جایگاه ویژه ای دارد، افزود: سال گذشته با ذخیره سازی ۲ میلیارد و ۹۶۹ میلیون قطعه بچه میگو، ۶۰ هزار تن میگو در کشور تولید شد که امسال به نظر می رسد با ذخیره سازی بیش از ۳ میلیارد قطعه بچه میگو میزان تولید به ۷۰ هزار تن برسد.
رفیعی پور درباره تولید ماهیان سردآبی و گرمآبی اظهارداشت: در ۱۰ ماهه امسال ۱۱۹ میلیون قطعه ماهیان سردآبی و ۱۸۲ میلیون قطعه ماهیان گرمابی ذخیره سازی شده درحالی که سال گذشته ۳۱۰ میلیون قطعه ماهیان سردآبی و ۱۷۳ میلیون قطعه ماهیان گرمابی ذخیره سازی شده بود.
معدوم سازی بیش از ۳ میلیون تن فرآورده خام دامی طی ۱۰ ماهه امسال
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: در ۱۰ ماهه امسال از ۱۰۹ هزار مورد بازدید از مراکز تولید و عرضه فراورده های خام دامی، حدود پنج هزار و ۶۰۰ تن ضبط شد که از این میزان سه میلیون و ۱۲۰ کیلوگرم فراورده خام دامی غیربهداشتی معدوم و از چرخه مصرف خانوار خارج شد.
به گفته وی، در سال ۱۴۰۲ نیز از ۱۴۰ هزار بازدید مراکز تولیدی و عرضه ۱۶ هزار تن فرآورده خام دامی غیر بهداشتی ضبط شد که از این میزان پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تن معدوم شده بود.
رفیعی پور درباره کشتارگاه ها افزود: از ابتدای سال تاکنون هشت میلیون راس دام در کشتارگاه های کشور ذبح شد که از این میزان ۳۱۸ هزارتن گوشت استحصالی وارد بازار شده است.
وی اضافه کرد: سال گذشته از ذبح ۱۲ میلیون راس دام در کشتارگاه ها ۵۰۰ هزارتن گوشت قرمز تولید شده بود.
وی ادامه داد: قرار است طبق درخواست ایران سازمان بهداشت جهانی وضعیت بیماری آبزیان کشور را بررسی کند.
صادرات ۷۲ قلم محصول دام، طیور و آبزیان
معاون وزیر جهاد کشاورزی به صادرات ۷۲ قلم محصول دام، طیور و آبزیان به کشورهای هدف اشاره کرد و اظهار داشت: امسال ۲۳ هزار تن پنجه مرغ، ۱۰۹ هزار تن تخم مرغ، ۸۸ تن خاویار، ۳۷ هزار تن گوشت مرغ منجمد به طورعمده به کشورهای عراق، کشورهای اوراسیا، افغانستان و برخی کشورهای اروپایی صادر شد.
وی درباره واردات افزود: از ابتدای سال تاکنون حدود ۲۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۲ میلیون تن جو، ۸ میلیون تن ذرت تراریخته دامی و ۲.۸ میلیون تن کنجاله سویا وارد کشور شده است.
۵ درصد گوشت قرمز از محل واردات تامین می شود
این مقام مسئول با تاکید براینکه ۱۷ میلیون تن فراورده خام دامی در کشور تولید می شود، تصریح کرد: درحال حاضر در همه فراورده های خام دامی به جز گوشت قرمز کشور به خودکفایی رسیدهایم، تا جایی که بخشی از محصولات تولیدی در زمینه گوشت مرغ، شیر، تخم مرغ، عسل و سایر فراوده های خام دامی صادر می شود.
به گفته وی، اکنون فقط پنج درصد گوشت قرمز مورد نیاز کشور از محل واردات تامین می شود.
آغاز طرح تشدید نظارت بهداشتی فراورده های خام دامی ماه رمضان و شب عید از ۱۷ اسفندماه
رفیعی پور گفت: طرح تشدید نظارت های بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور بر فراورده های خام دامی مراکز تولید، عرضه و خرده فروشی ها برای ماه مبارک رمضان و شب عید و ایام نوروز از ۱۷ اسفندماه امسال آغاز و تا پایان تعطیلات نوروزی ادامه خواهد داشت.
وی درباره مدت زمان نگهداری گوشت مرغ منجمد افزود: مرغ منجمد ۱۲ ماه مدت زمان نگهداری دارد که با کیفیت و سلامت در سردخانه ها نگهداری و برای تنظیم بازار به طور تدریجی وارد بازار مصرف می شود.
وی اضافه کرد: اکنون برای تولید مرغ منجمد مسئولان فنی و ناظرین بهداشتی در مراکز کشتارگاهی و سردخانه ها حضور دارند تا محصول با کنترل کیفیت به دست مشتریان برسد.
انتخاب ۵ نماینده تام الاختیار دامپزشکی در نقاط دور دست کشور
رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره انتخابات صنفی گفت: اکنون در کشور ۳۲ نفر به عنوان نمایندگان استان ها یعنی رابط بلا واسطه انتخاب شدهاند که از این تعداد پنج نفر به عنوان همکاران ستادی و پنج نفر نماینده تامالاختیار هستند تا معیشت و حقوق پرسنل را در دور افتاده ترین نقاط کشور بررسی و پیگیری کنند.