کشاورزی

امکان ایجاد شهرک‌های کشاورزی مولد در کنار نهضت کاشت یک میلیارد نهال

محمدتقی امانپور روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در حاشیه کارگاه آموزشی در منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان گفت: طرح درختکاری برای حفاظت از طبیعت ایده اولیه است که باید به صورت کارشناسی توسعه یابد.

وی با بیان اینکه درختکاری راهکار حفظ منابع طبیعیت است و نباید برای زینت باشد، ادامه داد: در درختکاری باید هدف از بهره‌برداری و اثرگذاری مشخص باشد. نهضت کاشت یک میلیارد نهال آغاز شده و نیازمند اصلاح است.

وی با اشاره به وجود پساب‌های شهری و صنعتی که نیازمند تصفیه با هزینه‌های قابل توجه است، تاکید کرد: با فراخوان کارافرینان برای تصفیه این پساب، می‌توان به توسعه صنایع چوب اقدام کرد.

امانپور با اشاره به اینکه تولید چوب تحول عظیمی در کشور می‌تواند ایجاد کند و امکان کار بر روی نهال‌های اصلاح شده را نیز به همراه دارد، افزود: علاوه بر رونق چرخه اقتصادی، امکان ایجاد «شهرک‌های کشاورزی مولد» در کنار منابع پساب شهری و صنعتی در کشور قابل بررسی و پیاده‌سازی است.

به گفته عضو شورای مرکزی کانون جهادگران جهادسازندگی، در کنار صنعت چوب، پرورش گیاهان دارویی و دامپروری می‌تواند ایجاد شود.

وی خاطرنشان کرد که استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان و افراد صاحبنظر برای بهبود نهضت درختکاری در کشور ضرورت دارد تا مشارکت مردم و بهره‌برداری به دنبال داشته باشد و در درختکاری باید به توسعه گونه‌های مفید و صنعتی پرداخت.

امکان ایجاد شهرک‌های کشاورزی مولد در کنار نهضت کاشت یک میلیارد نهال

ضرورت مدیریت جامع حوضه‌های آبخیز

عضو شورای مرکزی کانون جهادگران جهادسازندگی به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در مورد ایجاد بستر تمدن‌سازی در قالب جمهوری اسلامی اشاره و اضافه کرد: به منظور الگوسازی مبتنی بر مدیریت جهاد علمی در حوضه آبخیزداری، باید مدیریت جامع حوضه‌های آبخیز مدنظر باشد.

به گفته وی، کمبود آب به چالش اصلی در مسیر توسعه پایدار تبدیل شده است و تجربه‌های موفق پس از انقلاب در حوضه آبخیزداری وجود دارد که متناسب با شرایط روز، قابل اجراست.

امانپور افزود: باید اساس کار مشارکت مردم باشد، هر چقدر هم طرح‌ها کارشناسی باشد، از کارخانه‌داران، کارگران، دامداران و شهروندان به عنوان سرمایه‌های کشور باید در حوزه حفاظت از منابع آب باید حمایت شود.

عضو شورای مرکزی کانون جهادگران جهادسازندگی، سمنان را میزبانی مطلوب برای اجرای «مدیریت جامع حوضه‌های آبخیز» عنوان و تاکید کرد: سمنان با ۹.۷ میلیون هکتار وسعت، چهار حوضه آبخیز دارد و هر حوضه آبخیز چند حوضه زیرمجموعه داراست.

وی ادامه داد: می توان ۲۰ تا ۵۰ هزار هکتار از هر حوضه آبخیز را با مطالعه، به سرمایه‌گذاران سپرد.

امانپور درباره ارزش مالی مشارکت مردم در «مدیریت جامع حوضه‌های آبخیز» گفت: در برنامه هفتم توسعه کشور آمده است که هر سرمایه‌گذار در بخش حوضه آبخیز مشارکت کند، هزینه‌کرد آن به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی محسوب می شود.

وی افزود: اگر طرح «مدیریت جامع حوضه‌های آبخیز» با مشارکت بخش خصوصی منجر به تولید آب شود، آب حاصله توسط آب منطقه ای خریداری شود. به میزان ارزش آبی که وارد سفره‌های زیرزمینی می شود نیز به سرمایه‌گذار پراخت می‌شود.

به گفته عضو شورای مرکزی کانون جهادگران جهادسازندگی، قرادادهای اجاره نیز برای حوضه‌های آبخیز درنظرگرفته شده است و مزیت‌های فراوانی دارد و می‌تواند بهره‌برداران را به تعاونی‌های ملی تبدیل کند.

وی بیان کرد: هر حوضه آبخیز تعداد زیادی حوضه آبخیز فرعی دارد و تنها به نمونه‌سازی و معرفی به سرمایه‌گذاران و دغدغه‌مندان در طرح «مدیریت جامع حوضه‌های آبخیز» نیاز است.

عضو شورای مرکزی کانون جهادگران جهادسازندگی امروز در کارگاه یکروزه طرح مدیریت جامع آبخیز در اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان سمنان شرکت کرد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا