تغذیه و سلامتی

کلسیم سازترین میوه

به گزارش خبرنگار مهر، انجیر خشک یکی از میوه‌های پرخاصیت و خوشمزه است. که به‌صورت تازه و خشک مصرف می‌شود و در رنگ‌های سبز و سرخ در بازار وجود دارد. این میوه از صدها دانه با یک پوسته نرم تشکیل شده و به‌عنوان یکی از میوه‌جات پرخاصیت و خشکبار خوشمزه است. به‌طور کلی انجیر خشک از انجیرهای تازه سبز و سرخ به‌وجود می‌آید.

بدین صورت که با استفاده از روش‌های صنعتی و سنی این میوه خوشمزه و دارای خواص گوناگون را خشک می‌کنند. البته درخت انجیر خشک نیز وجود دارد و محصولات آن کاملاً خشک به دست مصرف‌کنندگان می‌رسند. اما قیمت خرید انجیر خشک به نسبت بیشتر از انجیرهای خیس است و خواص و برتری‌های فراوانی نسبت انجیر خیس دارد. به‌عنوان مثال دسترسی به انجیر تازه (خیس) در تمام فصل‌های سال میسر نیست. اما با تهیه انجیر خشک در تمامی فصل‌ها می‌توان از آن استفاده کرد و از طریق خواص انجیر خشک بسیاری از اختلالات و مشکلات را برطرف ساخت.

میزان کالری انجیر خشک در هر ۱۰۰ گرم، ۲۴۹ کالری وجود دارد این میزان کالری برای تأمین انرژی موردنیاز بدن برای انجام فعالیت‌های روزانه مناسب است و خطر ابتلاء به دیابت، قند خون و چربی را به حداقل میزان ممکن می‌رساند.

خواص انجیر خشک (10 خاصیت برای مردان + لاغری + بارداری و ...) | وبلاگ حاجی  بادومی

خواص انجیر خشک

افزایش استحکام استخوان‌ها و مفاصل؛ کلسیم موجود در انجیر خشک تا حد زیادی به افزایش تراکم استخوان‌ها و مفاصل کمک می‌کند و درصد ابتلاء به پوکی استخوان را به حداقل می‌رساند، کاهش وزن سریع با انجیر خشک؛ همان‌طور که اشاره نمودیم انجیر سرشار از فیبر می‌باشد و با تقلیل احساس گرسنگی در فرد موجب کاهش وزن سریع می‌شود.

جلوگیری از پیری پوست و ریزش مو؛ چین و چروک‌های صورت و ریزش مو از عوارض شایع افزایش سن است. در این راستا انجیر خشک به لحاظ بهره‌مندی از انواع آنتی‌اکسیدان و مواد مغذی ضمن تقویت سلامت پوست و مو، از بروز چین و چروک و ریزش مو جلوگیری می‌کند. البته کیفیت و میزان اثرگذاری خواص انجیر خشک به عوامل مختلفی نظیر وراثت، سن، شرایط کار و نوع آب و هوایی محل زندگی بستگی دارد.

تقویت حافظه، بهبود عملکرد مغز و جلوگیری از ابتلاء به بیماری آلزایمر؛ آنتی‌اکسیدان موجود در انجیر خشک موجب بهبود عملکرد حافظه و کاهش آسیب‌های ناشی از استرس به مغز شود. بر همین اساس با نحوه مصرف صحیح انجیر خشک تشکیل پلاک در بیماری آلزایمر را به تأخیر می‌اندازد و بدین ترتیب خطر ابتلاء به آلزایمر و زوال مغز تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

کاهش میزان قند خون و مناسب برای افراد دیابتی؛ بعضی از افراد بر این عقیده‌اند که طعم شیرین انجیر خشک نشان‌دهنده میزان قند بالای آن است. در صورتی‌که اصلاً این‌گونه نیست و انجیر خشک به لحاظ اینکه برخورداری از ویتامین E، استرول، تانن و سایر ترکیبات فنلی میزان گلوکز خون را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. بر همین اساس یکی از خواص انجیر خشک به کاهش قند خون و تنظیم میزان انسولین در بدن اختصاص یافته است.

خواص انجیر خشک برای معده

انجیر خشک از دسته میوه‌های خوش‌طعم و دارای خواص عالی برای بهترین کارکرد بدن و سلامت دستگاه گوارش است. استفاده مستمر از انجیر خشک برای بهبود فرآیند هضم غذا مناسب بوده و معده و روده را از هرگونه عفونت، باکتری و قارچ پاک می‌سازد. در واقع فیبر موجود در این میوه خواص انجیر خشک برای معده را دو چندان کرده و موجب بهبود عملکرد روده می‌گردد. از این‌رو مصرف انجیر فرآیند هضم غذا، جذب مواد مغذی و دفع سایر مواد مضر را آسان می‌سازد و دیگر شاهد یبوست‌های دردآور و طولانی مدت نخواهد بود.

با توجه به اینکه بسیاری از مشکلات بدن از دستگاه گوارش سرچشمه می‌گیرد و بیشترین آسیب در این میان به معده وارد می‌گردد؛ استفاده از انجیر خشک را جدی بگیرید و روزانه حداقل ۷ تا ۱۰ انجیر بخورید. اگر به لحاظ مشکلات دندان قادر به جویدن انجیر خشک نیستید، از قبل آن را در آب بیاندازید و پس از یک الی دو ساعت آن را بخورید. این کار موجب نرم‌تر شدن انجیرها شده و فرآیند جویدن و جذب آن را در بدن آسان‌تر می‌سازد.

خواص شگفت انگیز انجیر خشک برای درمان و سلامت بدن

فواید انجیر خشک در گلاب

گاهی اوقات خشک بودن انجیر سبب شده تا افراد از خوردن آن امتناع نمایند. در این‌گونه موارد صرفاً قرار دادن انجیر خشک در آب و گلاب می‌تواند این مشکل را رفع کند. از آنجایی که گلاب خاصیت ملین و آرام‌بخش دارد، قطعاً قرار دادن انجیر خشک در آن موجب افزایش خواص انجیر خشک می‌شود. به‌طوری‌که از انجیر خشک در گلاب برای درمان مشکلات دستگاه گوارش و یبوست استفاده می‌کنند.

از این ترکیب قدرتمند و عالی اغلب برای کودکان و سالمندان که معده و سیستم گوارش نسبتاً ضعیف‌تری دارند، استفاده می‌شود. تا ضمن آرام شدن دردهای معده و روده شاهد بهبود فرآیند هضم غذا و درمان کامل یبوست باشیم. البته سایر افراد نیز می‌توانند از این ترکیب خوشمزه استفاده کنند.

شایان ذکر است که مصرف بیش از حد این معجون موجب اسهال می‌شود؛ پس با آگاهی نسبت به نحوه مصرف صحیح انجیر خشک از فواید آن جهت بهبود معده و سایر بخش‌های دستگاه گوارش نهایت بهره را ببرید.

فواید انجیر خشک برای روده

آنتی‌اکسیدان و ویتامین‌های C و E موجود در انجیر خشک موجب بهبود عملکرد روده و افزایش حرکات آن می‌شوند. بدین جهت فرآیند بلع و هضم غذا راحت‌تر و سریع‌تر انجام می‌شود. به‌عبارت دیگر با بهبود حرکات روده دفع مواد مضر از بدن نیز بهتر صورت می‌گیرد و دیگر شاهد بروز یبوست‌های دردناک و طولانی مدت نخواهید بود.

هنگامی که احساس می‌کنید سیستم گوارش شما به‌ویژه روده درست عمل نمی‌کند، خواص انجیر خشک را در ذهن‌تان یادآوری کنید. تا ضمن آشنایی با نحوه مصرف صحیح و اصولی انجیر خشک مشکلات و اختلالات روده و سایر قسمت‌های دستگاه گوارش را در مدت زمان کوتاه درمان نمائید.

فواید انجیر خشک برای پوست و مو

انجیر خشک با داشتن میزان کافی ویتامین C، ویتامین E و کلسیم موجب تقویت پوست می‌شود. علاوه بر این آنتی‌اکسیدان انجیر خشک نیز موجب پاکسازی رادیکال‌های آزاد شده و بدین نحو از ایجاد استرس اکسیداتیو جلوگیری به‌عمل می‌آورد. بدین ترتیب پوست در برابر این قبیل آسیب‌ها در امان می‌ماند و منجر به ایجاد چین و چروک نمی‌شود.

عصاره انجیر خشک نیز خاصیت ضد کلاژنازی و ضد التهابی دارد. بر همین اساس با کاهش ملانین پوست موجب آبرسانی به تمامی منافذ می‌شود و شادابی و نشاط پوست را به ارمغان می‌آورد. شایان ذکر است که در بعضی از موارد افراد از انجیر خشک به‌عنوان ماسک برای درمان انواع لک و آکنه روی صورت استفاده می‌کنند. شما نیز در صورت تمایل می‌توانید براساس نحوه مصرف انجیر به‌عنوان ماسک همواره پوستی شاداب، شفاف و زیبا داشته باشید.

فواید و خواص بی‌ نظیر انجیر خشک که نمی‌دانید - سالم بمون

خواص انجیر خشک در طب ایرانی

انجیر یکی از میوه‌های خوشمزه و مغذی در طب سنتی مورد توجه بسیاری از طبیبان قرار گرفته است. علاوه بر این در قرآن کریم نیز از این میوه نام برده شده است. که نشان‌دهنده بی‌شمار بودن خواص انجیر خشک سبز و سرخ است.

ارزش غذایی هر ۱۰۰ گرم انجیر تازه برابر با ۷۹ کالری دارد. در حالی‌که ارزش غذایی همین مقدار (۱۰۰ گرم) انجیر خشک ۲۴۹ کالری می‌باشد. که بیانگر افزایش خواص و انرژی انجیر خشک است. پس در صورت نیاز تا حد امکان سعی کنید که انجیر خشک برای مصارف شخصی تهیه نموده و از آن استفاده نمائید.

همچنین برای بهبود عملکرد معده و فرآیند هضم غذا و جذب مواد مغذی در دستگاه گوارش، رفع سو هاضمه و افزایش میزان اشتها، بهبود کیفیت سوخت و ساز بدن و جذب حداکثر مواد مغذی و املاح معدنی، افزایش فرآیند خون‌سازی در بدن و تقویت قوای جنسی، زیاد شدن میزان اسپرم و افزایش درصد باروری در مردان و زنان، تقویت سیستم ایمنی بدن و رفع مشکلات ویروسی نظیر گلودرد، تأمین انرژی موردنیاز بدن و کاهش وزن در مدت زمان کوتاه، افزایش میزان شیر در زنان باردار و دوران شیردهی، درمان مشکلات معده و رفع کامل یبوست، برای بهبود عملکرد تخمدان‌ها و پاکسازی رحم قبل و بعد از دوره قاعدگی، تأمین قند موردنیاز بدن و کاهش خطر ابتلاء به دیابت بسیار مفید است.

انجیر خشک دارای خواص فراوان و فواید بالقوه برای سلامتی انسان است. از بهبود هضم غذا گرفته تا درمان سخت‌ترین بیماری‌ها با استفاده از خواص انجیر خشک قابل درمان می‌باشد. بنابراین آشنایی با فواید انجیر خشک و همچنین نحوه مصرف صحیح آن بی‌تأثیر نخواهد بود و می‌تواند به‌عنوان یک کلید و راهکار اساسی، شفابخش بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات باشد. از آنجایی که پیشگیری و کنترل دو اصل مهم برای درمان بسیاری از بیماری‌ها هستند، هرگونه تغییر در اشتها، عملکرد سیستم گوارش، قلب، اعصاب و غیره را جدی بگیرید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا