تغذیه و سلامتی

تغذیه طلایی برای سلامت قلب کودکان

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان دریافتند به نظر می‌رسد شیردهی طولانی مدت، روده کودک را مملو از باکتری‌های مختلفی می‌کند که می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند.

محققان در مجله انجمن قلب آمریکا گزارش دادند: کودکانی که حداقل به مدت شش ماه از شیر مادر تغذیه می‌کردند در سن ۶ سالگی فشار خون پایین‌تری داشتند.

تیم تحقیقات به سرپرستی «نوئل مولر»، محقق ارشد و استادیار اپیدمیولوژی در دانشگاه کلرادو آنشوتز، نتیجه گرفت: «یافته‌های ما حاکی از اهمیت بالقوه میکروبیوم های روده در اوایل زندگی بر سلامت قلب و عروق در اوایل دوران کودکی است.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های ۵۲۶ کودک را که در یک مطالعه دانمارکی در مورد آسم دوران کودکی ثبت نام کرده بودند، بررسی کردند.

به عنوان بخشی از مطالعه، نمونه مدفوع از هر کودک در هفته اول، ۱ ماهگی و ۱ سالگی جمع آوری شد. این نمونه‌ها برای تعیین محتوای باکتری‌های روده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

این مطالعه همچنین فشار خون کودکان را در ۳ و ۶ سالگی بررسی کرد.

محققان دریافتند کودکانی که باکتری‌های روده متنوع‌تری در یک ماهگی داشتند، در سن ۶ سالگی فشار خون پایین‌تری داشتند.

به گفته محققان، کودکانی که باکتری‌های روده بسیار متنوع داشتند، در سن ۶ سالگی، در صورتی که حداقل شش ماه از شیر مادر تغذیه می‌کردند، در مقایسه با کودکانی که با شیر مادر تغذیه نمی‌شدند، دو نمره کمتر از میانگین فشار خون سیستولیک داشتند. (سیستولیک فشار داخل رگ‌های خونی را در طول ضربان قلب اندازه‌گیری می‌کند؛ این عدد بالا در اندازه‌گیری فشار خون است.)

محققان به چندین دلیل بالقوه اشاره کردند که چرا باکتری‌های روده می‌توانند فشار خون را بهبود بخشند، به ویژه در میان کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند.

محققان خاطرنشان کردند که برخی از باکتری‌های روده برای کمک به نوزادان در هضم راحت‌تر شیر مادر تکامل یافته‌اند.

اما به گفته محققان، اگر این باکتری‌ها شیر مادر را برای تجزیه نداشته باشند، ممکن است در عوض از پوشش روده کودک تغذیه کنند. این می‌تواند منجر به “نشت روده” شود، وضعیتی که در آن باکتری‌ها و چربی وارد جریان خون می‌شوند.

محققان خاطرنشان کردند که روده نشتی با افزایش فشار خون و التهاب در بزرگسالان مرتبط است.

آنها افزودند: «مطالعه ما اهمیت ترویج تغذیه با شیر مادر را در دوران نوزادی، نه تنها برای رشد بهینه میکروبیوم های روده، بلکه برای سلامت قلب و عروق بهتر در طول زندگی، تقویت می‌کند.»

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا