اقتصادی

اثر دلار و ارزهای خارجی باید در اقتصاد کشور کمرنگ شود

مجیدرضا حریری عضو رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین در گفتگو با خبرنگار مهر، در رابطه با اقدام عاجل دولت جهت تورم زدایی از اقتصاد اظهار کرد: اقتصاد ما از دهه پنجاه تا دهه ۹۰ همیشه شاهد یک تورم دو رقمی ۲۰ درصدی بوده و به آن عادت کرده است. به نوعی می‌توان گفت اقتصاد ما از ابتدا گرفتار یک بیمار زمینه‌ای مزمن بوده که به تجدیدنظر در روابط اقتصادی نیاز دارد.

وی عنوان کرد: از ابتدای دهه ۹۰ ما شاهد این بودیم که ۲۰ درصد دیگر به تورم سابق اضافه شد و با تورم حدود ۴۰ درصدی مواجه شدیم. تورم ۲۰ درصدی جدید محصول تحریم‌ها و سیاست خارجی است که نمی‌توان برای آن راه حل اقتصادی پیدا کرد و پیشنهاد داد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: بحث تورم در حال حاضر مانند فردی است که بیماری زمینه‌ای دارد و به وجود آن عادت کرده و با آن زندگی می‌کند و یک ویروس خطرناک به اسم تحریم هم بیماری آن را تشدید کرده است و ما برای حل این مشکل باید ۲۰ درصد دوم را که بحث سیاست خارجی است معالجه کنیم.

حریری تأکید کرد: در حوزه حل مشکلات سایت خارجی هیچ پیشنهادی برای مذاکره کردن یا نکردن ندارم اما بر این باور هستم که به هر نحوی این مشکل باید برطرف شود؛ حالا یا با مذاکره یا دور زدن تحریم‌ها.

وی در رابطه با دلارزدایی از اقتصاد بیان کرد: فهم مشترکی از دلار زدایی در جامعه وجود ندارد و تفاسیر مختلفی از آن وجود دارد. برداشت من از این عبارت کم کردن اثر ارزهای خارجی در اقتصاد داخلی است. اندازه اقتصاد ما قدری نیست که مقابل دلاری که بیش از ۶۰ درصد مبادلات بین المللی تجاری را هندل می‌کند بایستیم.

وی اضافه کرد: ما باید هر اندازه که می‌توانیم میزان اثر دلار را در اقتصاد کشور کمرنگ کنیم. در شرایط تحریمی مجبور هستیم در مبادلات تجاری غیرشفاف عمل کنیم تا ضربه کمتری از این ناحیه بخوریم و بالعکس در حوزه اقتصاد داخلی نهایت شفافیت را داشته باشیم و با مفاسد اقتصادی مبارزه کنیم. تهدید اصلی کشور ما فساد اقتصادی است که در آن ریشه دوانده است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا