تغذیه و سلامتی

از مسواک زدن تا بیمه دندانپزشکی؛ راه‌های فرار از هزینه‌های سرسام‌آور

به گزارش خبرنگار مهر، زهرا قربانی مدیر کل سلامت دندان وزارت بهداشت با اشاره به روز دندانپزشک توصیه‌های در مورد سلامت دهان و دندان کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین اقدامات برای کاهش هزینه‌های درمان‌های دندانپزشکی، توجه خانواده‌ها به موضوع پیشگیری است؛ مراقبت از سلامت دهان و دندان، از طریق مسواک زدن صحیح (دو بار در روز)، استفاده از نخ دندان در صورت توصیه دندانپزشک، و بهره‌گیری از دهان‌شویه، می‌تواند تا حد زیادی از بروز مشکلات جدی دندان جلوگیری کند.

وی ادامه داد: در مدارس نیز برنامه‌هایی مانند فلورایدتراپی با همکاری وزارت بهداشت در حال اجراست که طبق گزارش‌ها می‌تواند تا ۳۰ تا ۴۰ درصد از پوسیدگی‌های دندانی جلوگیری کند، همچنین از خانواده‌ها به‌ویژه والدین کودکان، درخواست می‌شود که با رویکرد پیشگیرانه به سلامت دهان و دندان نگاه کرده تا بتوانند از تحمیل هزینه‌های سنگین درمانی در آینده پیشگیری کنند.

وضعیت پوشش بیمه‌ای خدمات دندانپزشکی برای کودکان

قربانی اذعان کرد: با وجود تلاش‌ها برای پوشش بیمه‌ای خدمات دندانپزشکی، هنوز چالش‌هایی در این زمینه وجود دارد. طبق اعلام مسئولان، دفتر سلامت شورای‌عالی بیمه جلسات متعددی برای بهبود این وضعیت برگزار شده است. در حال حاضر، ۱۴ خدمات دندانپزشکی برای کودکان زیر ۱۴ سال در مراکز جامع خدمات سلامت ارائه می‌شود که با بیمه‌های پایه مانند سازمان تأمین اجتماعی مطابقت دارد.

مدیرکل سلامت دندان وزارت بهداشت افزود: با این حال، اجرای کامل دستورالعمل‌های تدوین‌شده همچنان با چالش‌هایی مواجه است؛ برای مثال کودکی که به مراکز جامع سلامت مراجعه می‌کند، اگر نیاز به درمان دندان دائمی داشته باشد، تنها ۳۰ درصد تعرفه دولتی را پرداخت می‌کند و مابقی از سوی بیمه پوشش داده می‌شود؛ اما اگر همین کودک نیاز به درمان دندان شیری داشته باشد برخلاف توافقات اولیه باید کل تعرفه دولتی را شخصاً پرداخت کند و این موضوعی است که فشار مالی زیادی به خانواده‌ها وارد می‌کند.

گامی مؤثر در پیشگیری بلندمدت

قربانی در ادامه گفت: سلامت دهان مادران تأثیر مستقیمی بر سلامت دهان کودکان دارد و این موضوع می‌تواند در بلندمدت باعث کاهش چشمگیر هزینه‌های درمانی در کشور شود. در همین راستا، پیشنهادهایی به شورای عالی بیمه ارائه شده تا خدمات پایه‌ای مانند ترمیم (پر کردن) دندان برای گروه‌های بزرگسال، به‌خصوص مادران، تحت پوشش بیمه‌های پایه قرار گیرد.

وی افزود: در حال حاضر، بسیاری از بیمه‌های تکمیلی، خدمات دندانپزشکی را به‌عنوان بسته‌های تشویقی و انتخابی ارائه می‌دهند، اما این پوشش هنوز فراگیر و الزامی نیست.

مدیرکل سلامت دندان وزارت بهداشت تصریح کرد: این موضوع در حالی است که در ساختار وزارت بهداشت، اداره کل سلامت دهان و دندان به‌صورت مستقل فعالیت می‌کند؛ جایگاهی که اهمیت موضوع را در نظام سلامت کشور نشان می‌دهد، اما متأسفانه هنوز این جایگاه در نظام بیمه‌ای کشور به‌خوبی تبیین نشده است.

حرکت به‌سوی پوشش جامع بیمه‌ای برای خدمات دندانپزشکی

مدیرکل سلامت دندان وزارت بهداشت اظهار داشت: وزارت بهداشت تاکنون بیشتر رایزنی‌ها را با بیمه‌های پایه انجام داده است تا بتواند پوشش خدمات پایه را برای تمامی اقشار جامعه، به‌ویژه کودکان، فراهم کند. با این حال، برنامه‌ریزی برای گسترش این خدمات به بیمه‌های تکمیلی نیز در دستور کار قرار دارد.

قربانی در برنامه سلام صبح‌به‌خیر از رادیو ایران خاطر نشان کرد: وزارت بهداشت تا پایان سال جاری، اقدامات لازم برای گنجاندن خدمات دندانپزشکی در بسته‌های بیمه‌های تکمیلی برای تمامی اقشار جامعه پیگیری و اجرا خواهد شد؛ اقدامی که نیازمند همکاری و تصویب شورای عالی بیمه است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا