کشاورزی

سهمیه آرد تولیدکنندگان نان های حجیم هنوز تعیین تکلیف نشده‌است

محمدجواد کرمی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره توقف فروش آرد به نانوایان حجیم و نیمه حجیم افزود: توقف فروش سهمیه آرد به نانوایان حجیم بدون اطلاع قبلی بوده است و حتی در جلسات اخیر با شرکت بازرگانی دولتی و کارخانجات آرد این موضوع مطرح نشده بود.

وی با یادآوری اینکه تامین آرد باید از طریق ثبت در سامانه آرد صورت گیرد، ادامه داد: در سامانه گندم آرد و نان چندین نوع سهمیه‌ بندی نوع یک برای نانوایی‌ های سنتی، نوع دو، سه و ۶ وجود دارد که مربوط به نان‌ های حجیم، صنعتی و بخشی از نانوایی‌ های سنتی آزادپز است.

کرمی با بیان اینکه از ۲۳ فروردین، سهمیه نوع سه مثل ماکارونی و صنایع غذایی و نوع ۶ نان‌های حجیم و صنعتی کاملاً قطع شده است، اظهار داشت: اکنون کارخانه های آرد نمی‌ توانند به این واحدها آرد بفروشند و به دنبال آن تولید متوقف شده است.

وی تعداد واحدهای نان حجیم در کشور را بیش از ۶ هزار واحد عنوان کرد و ادامه داد: طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی گندم باید به قیمت تمام‌ شده یعنی بین ۲۰ هزار و ۵۰۰ تا ۲۱ هزار و ۷۵۰ هزار تومان خریداری شود که دولت سال گذشته این مصوبه را اجرا نکرد و قیمت را روی ۱۲ هزار تومان نگه داشت.

کرمی قیمت هر کیسه آرد واحدهای نان حجیم از طریق سامانه گندم و نان را ۶۴۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: اگر نانوایان این صنف نتوانند از طریق سامانه دولتی آرد تهیه کنند باید هر کیسه آرد را با قیمت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تهیه کنند.

رئیس اتحادیه نانوایان حجیم و نیمه حجیم یکی از علل بروز این مشکل را اختلاف بین دولت و مجلس بر سر قیمت گذاری گندم و آرد دانست و افزود: سال گذشته هم دولت مصوبه مجلس را اجرا نکرد، اما به نظر می رسد امسال قرار است تصمیمات دیگری گرفته شود و برای همین فروش گندم و آرد متوقف شده است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا