تعلل دولت؛ آئیننامههای برنامه هفتم هنوز تدوین نشدهاند

عباس صوفی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرنگار مهر تأمین مالی از طریق بازار سرمایه را برای کشور راهگشا دانست و گفت: با توجه به اینکه بورس از نقش مؤثری در تأمین منابع مالی واحدهای تولیدی برخوردار است، بنابراین استفاده از ظرفیتهای بازار سرمایه به عنوان یکی از مهمترین روشهای نوین تأمین مالی تلقی میشود.
صوفی با تاکید بر اهمیت تأمین مالی تولید از طریق بازار سرمایه گفت: با توجه به شعار امسال، باید حمایت از سرمایهگذاران و تولیدکنندگان بیش از گذشته در اولویت سیاستگذاریهای اقتصادی کشور قرار گیرد.
وی تأمین سرمایه موردنیاز برای تولیدکنندگان را به عنوان موضوع مهمی برشمرد و افزود: در همین راستا لازم است که بانک مرکزی با عنایت به روشهای نوین تأمین سرمایه به این عرصه ورود کند؛ چراکه اگر صرفاً به حوزه نقدینگی موجود در شبکه بانکی توجه شود، بانکها به تنهایی توان لازم برای تأمین سرمایه مورد نیاز بخش تولید را ندارند.
این نماینده مجلس بیان کرد: در این راستا، یکی از مهمترین روشهای نوین تأمین مالی، استفاده از ظرفیتهای بازار سرمایه است. بورس و ابزارهای متنوع آن نقش مؤثری در تأمین منابع مالی برای واحدهای تولیدی ایفا میکنند. این مسیر، نهتنها شفافتر و سالمتر است، بلکه میتواند در راستای تحقق شعار سال نیز بهعنوان یک «موتور محرک تولید» عمل کند.
صوفی خاطرنشان کرد: تأمین مالی از طریق بازار سرمایه در شرایط فعلی کشور راهگشا است و غیر از این هم ممکن نیست چراکه اگر فقط بخواهیم متکی به منابع بانکی باشیم، هیچ اتفاق خاصی نخواهد افتاد.
او درباره تدوین آئیننامههای مرتبط با بازار سرمایه طبق برنامه هفتم توسعه گفت: متأسفانه خیلی از آئیننامههای مرتبط قانون برنامه هفتم توسعه تدوین و ابلاغ نشده است که این یکی از گلایههای جدی مجلس است.
صوفی خاطرنشان کرد: توضیح دولت این است که شورای راهبردی برنامه هفتم این کار را جلو میبرد اما با توجه به گذشت یک سال از تصویب قانون برنامه هفتم، انتظار میرود دولت بر ابلاغ آئیننامههای اجرایی برنامه هفتم متمرکز شود تا دستگاههای اجرایی بتوانند با تمرکز و اطمینان بیشتر، اجرای دقیق برنامه را در دستور کار قرار دهند.
وی فقدان قوانین اجرایی را به عنوان یکی از مشکلات دستگاههای اجرایی معرفی کرد و افزود: نبود آئیننامه اجرایی، این دستگاهها را دچار وقفه و سردرگمی کرده است. این موضوع بهویژه در حوزه بازار سرمایه تأثیرگذار بوده، چراکه بانک مرکزی و بورس برای اجرای برنامه هفتم احتیاج به آئیننامههای اجرایی دارند.