تنها ۸ درصد از کالاهای اساسی از بندر رجایی ترخیص میشود/آغاز تشریفات گمرکی

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، در پی وقوع انفجار در بندر شهید رجایی، عملیات تخلیه و بارگیری و ترخیص کالا ششم اردیبهشت ماه در این بندر راهبردی متوقف شد اما از امروز از سرگرفته شد.
با این وجود، بررسی آمارهای گمرک حکایت از آن دارد که سهم بندر شهید رجایی از واردات کالاهای اساسی زیاد نیست و تنها نزدیک به ۸ درصد از مجموع کل کالاهای اساسی وارداتی به کشور را به خود اختصاص داده است .
بر اساس بررسیهای به عمل آمده بیش از ۵۸ درصد از واردات کالاهای اساسی به کشور از طریق گمرک بندر امام خمینی (ره) صورت میگیرد.
همچنین نزدیک به ۱۳ درصد از واردات کالاهای اساسی نیز به بندر امیرآباد در استان مازندران اختصاص دارد. گمرکات نوشهر، چابهار و بندر انزلی نیز در رتبههای بعدی قرار دارند.
بنابراین گزارش در سال ۱۴۰۳ بیش از ۲۵ میلیون و ۳۵۴ هزار تن انواع کالاهای اساسی وارد کشور شد که تنها ۲ میلیون تن به گمرک شهید رجایی بندر عباس اختصاص داشت .
گزارشهای میدانی نیز حکایت از آن دارد که در محل دپوی کانتینرهای محل انفجار گزارشی مبنی بر وجود کانتینرهای حاوی کالاهای اساسی ارائه نشده است چرا که عمده کالاهای اساسی به صورت فلهای وارد کشور میشود و محوطه بندری سینا نیز عمدتاً به کالاهای کانتینری اختصاص داشته است.
فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی که در بندر شهید رجایی حضور دارد، ساعاتی پیش اعلام کرد که اجازه پهلوگیری نخستین کشتی پس از حادثه انفجار در بندر شهید رجایی صادر شده است.
تیم فنی گمرک به ریاست فرود عسگری معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران که هم اکنون در محل محوطه بندر شهید رجایی مستقر شده در تلاش است تا روزجاری ترخیص کالاهای اساسی از گمرک بندر شهید رجایی بندرعباس از سر گرفته شود.
پیش از این گمرک ایران با هماهنگی سایر دستگاهها اجازه خروج کامیون های بارگیری شده را داده بود.
تشریفات گمرکی حمل یکسره در گمرک شهید رجایی از سر گرفته شد
جلسه ویژه تیم فنی و پشتیبانی گمرک ایران جهت آغاز مجدد انجام تشریفات گمرکی دقایقی پیش در محل درب خروج واردات گمرک برگزار و رئیس کل گمرک ایران پس از بررسی زیرساخت ها و اطمینان خاطر از وضعیت موجود ، دستور آغاز تشریفات گمرکی حمل یکسره محموله های کالاهای اساسی و واحدهای تولیدی را صادر کرد.
روز گذشته وزیر جهادکشاورزی نیز اعلام کرد که کشتیهای حامل کالاهای اساسی به بندر امام خمینی(ره) هدایت شدهاند و مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام مأمور شده کانتینرهای یخچالی را به محلهای دارای برق منتقل کند.
انفجار بزرگی که روز شنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در بندر شهید رجایی بندرعباس به وقوع پیوست، تاکنون ۱۸ کشته، ۶ مفقودی و ۸۰۰ مجروح برجا گذاشته است اما اطلاعات دقیقی درباره علت وقوع حادثه در دست نیست.