کشاورزی

گامی مهم برای پایان وابستگی کشور به بذر خارجی

به گزارش ابرنا، این طرح که توسط دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در مرکز فناوری شهر مجلسی اجرا و با هدف تولید بذر هیبرید و دستیابی به خودکفایی در حوزه بذرهای گلخانه‌ای آغاز شده است به ازای هر هکتار برای ۶۰ تا ۷۰ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی دارد.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان روز چهارشنبه در آیین افتتاح این طرح گفت: در فاز نخست، تولید ۳۰۰ میلیون دانه بذر برای عرضه داخلی و صادرات هدف‌گذاری شده است و در آینده این مجموعه به قطب دانش‌بنیان تولید بذر در کشور تبدیل خواهد شد.

پیام نجفی افزود: همان‌طور که کارخانه فولاد مبارکه را نماد صنعت اصفهان می‌دانند، اینجا نیز به «فولاد مبارکه کشاورزی» بدل می‌شود و مجموعه‌ای است که نه تنها بذر، بلکه دانش، اشتغال و امنیت غذایی را به ارمغان می‌آورد.

نجفی گفت: هم‌اکنون دانشجویان مقطع ارشد و دکتری در رشته‌های کشاورزی در این مجموعه مشغول فعالیت‌اند و این مجموعه در تربیت نیروهای مولد دانش و متخصص کشاورزی نیز نقش کلیدی ایفا می‌کند.

وی گفت: خودکفایی در تولید بذر، یکی از ارکان استقلال غذایی است و این مجموعه می‌تواند با حمایت بیشتر، بذر ایرانی را جایگزین نمونه‌های وارداتی در گلخانه‌های سراسر کشور کند.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان افزود: بذرهایی که در این مرکز تولید می‌شوند شامل انواع صیفی‌جات مانند خیار، فلفل دلمه‌ای، ملون، هندوانه و خربزه است و در کنار آن، توسعه بذر بادمجان و کدو نیز در دست انجام است.

نجفی گفت: بذرهای ایرانی که امروز تولید می شوند نه تنها انتخاب کشاورزان است، بلکه به مرحله‌ای رسیده‌ایم که صادرکننده بذر هستیم و با افزایش توان تولید به وسیله چنین مجموعه هایی گامی بزرگ به سوی امنیت غذایی و اقتصاد مقاومتی بر می‌داریم.

گامی مهم برای پایان وابستگی کشور به بذر خارجی

گامی مهم برای پایان وابستگی کشور به بذر خارجی

تبدیل شهر مجلسی به مرکز فناوری بذر کشور

رییس مرکز فناوری شهر مجلسی نیز در آیین افتتاح این طرح گفت: هدف ما از آغاز این پروژه، تحقق خودکفایی در تولید بذرهای گلخانه‌ای، ارتقا فناوری کشاورزی و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه بود.

مجتبی عابدزاده افزود: امروز می‌توانیم بگوییم مجلسی به یک مرکز فناوری بذر در کشور تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه این مرکز تنها یک گلخانه نیست بلکه قلب تپنده علم و عمل در حوزه بذر است، افزود: تاکنون ۴۰ هزار مترمکعب مخزن آب ایجاد شده، انشعاب‌های برق موقت راه‌اندازی و قرارداد برق دائم به میزان 2 مگاوات منعقد شده است.

وی با اشاره به زیرسازی کامل ۱۳ هکتار زمین و آغاز ستون‌گذاری ۶ هکتار دیگر در این طرح ادامه داد: اشتغال‌زایی این طرح بسیار بالاست و برخلاف گلخانه‌های صنعتی که به نیروی انسانی کمتری نیاز دارند در این مجموعه به‌ ازای هر هکتار ۶۰ تا ۷۰ نفر به طور مستقیم مشغول کار خواهند شد. اکنون بیش از ۱۷۰ نفر در این مجموعه کار می‌کنند و پیش‌بینی می‌شود در فازهای بعدی، تا حدود ۱۸ هزار شغل ایجاد شود.

رییس مرکز فناوری شهر مجلسی خاطر نشان کرد: مجلسی حالا دیگر فقط یک نقطه در نقشه نیست بلکه به عنوان مرکز فناوری بذر کشور شناخته می‌شود، جایی که استقلال غذایی از همین‌جا جوانه می‌زند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا