کشاورزی

خرید تضمینی ۹۸۰ هزار تن گندم از آغاز فصل برداشت

به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، سهراب سهرابی روز شنبه با بیان اینکه این میزان خرید نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸ درصد کاهش را نشان می دهد، افزود: در مدت مشابه سال گذشته یک میلیون و ۶۵ هزار تن گندم خرید تضمینی شده بود.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: قیمت خرید تضمینی در سال زراعی جاری برای هر کیلوگرم گندم نان ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان و هر کیلوگرم گندم دوروم ۲۱ هزار تومان تعیین شده است.

سهرابی تصریح کرد: از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۲۸۵ هزار و ۷۰۰ هکتار گندم از مزارع برداشت شده که ۲۷۴ هزار هکتار آن مربوط به اراضی آبی و ۱۱ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی دیم بوده است.

وی گفت: به علت کاهش بارندگی ها در فصل‌های پاییز، زمستان و بهار امسال بخشی از مزارع گندم که از منابع آب‌های زیرزمینی و سطحی بهره‌مند می شدند، تحت تاثیر قرار گرفته‌اند.

وی با بیان این که میزان بارندگی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰ درصد کاهش داشته است، افزود: براساس آخرین گزارش وزارت نیرو، ذخیره آب سدهای کشور ۱۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است.

سهرابی سطح قابل‌برداشت با کمباین در سال زراعی جاری را در مزارع آبی ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار و در مزارع دیم سه میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار عنوان کرد.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: حدود ۲۰ هزار کمباین، عملیات برداشت گندم را انجام می دهند و بیش از ۱۱۰۰ مرکز خرید تضمینی در سراسر کشور، گندم مازاد بر نیاز کشاورزان را تحویل می گیرند.

وی با اشاره به این که بیشترین خرید تضمینی گندم تاکنون مربوط به استان خوزستان با بیش از ۷۰۰ هزار تن بوده است، اذعان داشت: جنوب کرمان نیز ۱۲۰ هزار تن و فارس ۷۵ هزار تن خرید تضمینی داشته اند.

سهرابی اضافه کرد: برداشت گندم در استان‌هایی همچون ایلام، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و کرمان آغاز شده و این استان‌ها محصول خود را به مراکز خرید تضمینی تحویل داده‌اند.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی از گندم‌کاران کشور خواست تا محصول خود را پس از برداشت به مراکز خرید تضمینی گندم تحویل دهند و از تحویل گندم به دلالان یا سودجویان خودداری کنند.

سهرابی افزود: اقلیم‌های معتدل و سرد در مرحله داشت گندم هستند و ازاین‌رو مدیریت داشت مانند مدیریت آبیاری، کنترل آفات، بیماریها و مبارزه با علف‌های هرز مصرف کودهای شیمیایی بر اساس دستورالعمل‌های موسسه تحقیقات آب‌وخاک بسیار بااهمیت است.

وی بر حفظ بقایای گیاهی در مزارع تاکید ورزید و گفت: کشاورزان پس از برداشت، بقایای گیاهی را در مزارع خود حفظ و از آتش‌زدن آن پرهیز کنند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا