«رشد اقتصادی و تکامل ساختار صنعتی»؛ نگاهی به تجربه ۵۰ ساله چین

به گزارش ایرنا، جمهوری خلق چین در اواخر دهه ۱۹۷۰ (۱۳۵۸ تا ۱۳۵۵) دستخوش تحولات سیاسی و سپس دگرگونی های اقتصادی گستردهای شد، به گونهای که شگفتی بسیاری از کارشناسان سیاسی و اقتصادی را برانگیخت.
تحولات اقتصادی چین از یک سو نتیجه جابهجایی قدرت سیاسی از مائو به دنگ شیائوپینگ و از سوی دیگر اصلاح ساختار اقتصادی بر مبنای فعالیت نیروهای بازار و گشودن درهای اقتصادی و در نظر گرفتن نقش ارشادی برای دولت در عین ابقای حاکمیت عمومی گذشته در برخی زمینهها بود.
این اولین مرحله اصلاحات در چین معاصر قلمداد شد و با قدرت گرفتن شی جین پینگ در سال ۲۰۱۲ (۱۳۹۱) و «طرح اصلاحات ۲» در سال ۱۳۹۲ (۲۰۱۴) ، مرحله دوم و تکمیلی اصلاحات چین متناسب با نیازها و ضرورتهای جدید آغاز شد که بخشی از آن راه ابریشم جدید موسوم به کمربند- جاده، برای گسترش ترانزیت جادهای و دریایی چین به سوی آسیای میانه و اروپا بود.
کتاب «رشد اقتصادی و تکامل ساختار صنعتی» با نگاهی به تجربه چین از زمان آغاز اصلاحات اقتصادی، نوشته لیو وی استاد دانشگاه پکن و رییس موسسه مطالعات اجتماعی دانشگاه پکن، در هفت فصل به بررسی این اصلاحات پرداخته است.
این کتاب که با ترجمه مریم شبیری به چاپ رسیده است، شامل فصل اول قضاوتها در مورد سطح رشد اقتصادی و مرحله توسعه؛ فصل دوم تغییرات ،جدید ناموازنههای جدید و سیاستهای جدید تحت شرایط عادی جدید؛ فصل سوم ناموازنههای کلی و کنترل کلان رشد اقتصادی؛ فصل چهارم ارتقای ساختار صنعتی در رشد اقتصادی؛ فصل پنجم: ارتقای ساختار صنعتی و راندمان رشد؛ فصل ششم ناموازنههای ساختار صنعتی و انحرافات توزیع درآمد اولیه؛ فصل هفتم ارتقای ساختار، صنعتی اصلاح ساختار اقتصادی و اصلاح نظام عرضه، است.
کتاب «رشد اقتصادی و تکامل ساختار صنعتی» در ۳۹۵ صفحه توسط انتشارات خرسندی به چاپ رسیده است.