ارتباط بی اختیاری ادرار در زنان با خطر بیماری قلبی

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان گزارش دادند زنانی که در کنترل مثانه مشکل دارند، بیشتر احتمال دارد که عوامل خطر مرتبط با مشکلات سلامت قلب، از جمله دیابت نوع ۲ و کلسترول بالا را داشته باشند.
نتایج نشان میدهد که آنها همچنین بیشتر احتمال دارد که دچار سکته مغزی شده باشند یا نیاز به جراحی بای پس قلب داشته باشند.
تیم تحقیق به رهبری «لیزا ونویل»، استادیار دانشگاه ویسکانسین-لا کراس، نتیجه گرفتند: «بین بیاختیاری ادرار و خطر بیماری قلبی عروقی ارتباط وجود دارد.»
محققان افزودند: «زنان باید به طور منظم از نظر بیاختیاری ادرار معاینه شوند زیرا ممکن است در خطر ابتلاء به بیماری قلبی عروقی نقش داشته باشد و زنانی که عوامل خطر بیماری قلبی دارند نیز باید از نظر بیاختیاری تشخیص داده نشده معاینه شوند.»
محققان در یادداشتهای پیشزمینه گفتند که تا ۶۰ درصد از زنان تحت تأثیر بیاختیاری ادرار قرار دارند. برای این مطالعه، محققان سوابق پزشکی بیش از ۲۰ هزار زن را که بین ژوئیه ۲۰۲۲ و ژوئن ۲۰۲۴ توسط سیستم مراقبتهای بهداشتی هارتفورد در کنتیکت تحت درمان قرار گرفته بودند، پیگیری کردند.
محققان گفتند که از این زنان، بیش از ۵٪ بیاختیاری ادرار را گزارش کردند.
افراد مبتلا به بیاختیاری ادرار:
• ۲۵٪ بیشتر احتمال ابتلاء به دیابت نوع ۲ داشتند.
• ۳۷٪ بیشتر احتمال ابتلاء به کلسترول بالا داشتند.
• ۵۵٪ بیشتر احتمال ابتلاء به سکته مغزی داشتند.
• بیش از سه برابر بیشتر احتمال نیاز به جراحی بای پس عروق کرونر داشتند.
محققان حدس میزنند که بیاختیاری ادرار ممکن است زنان را از حفظ سطح کافی فعالیت بدنی باز دارد و در نتیجه بر عوامل خطر بیماری قلبی آنها تأثیر بگذارد.
با این حال، این مطالعه هیچ ارتباطی بین سطح فعالیت بدنی زنان و بیاختیاری ادرار پیدا نکرد.
محققان گفتند که برای فهمیدن اینکه چرا بیاختیاری ممکن است این تأثیر را بر عوامل خطر سلامت قلب داشته باشد، مطالعات بیشتری لازم است. محققان نوشتند: «مطالعات آینده باید شامل معیارهای تناسب اندام هوازی، اضطراب و استرس باشد تا مکانیسمهای بالقوه در ارتباط بیاختیاری ادرار و خطر بیماریهای قلبی عروقی بهتر درک شود تا بتوان مداخلاتی را برای کمک به کاهش این خطر و بهبود سلامت قلب و عروق زنان ایجاد کرد.»