فرهنگی

تور مهمان‌نوازی تاریخی

گردشگری فرصتی برای پیوند میان ملت‌هاست که در برقراری ارتباط و فراگیری همتا ندارد. نمونه‌های گوناگون و پرتعدادی از تقویت روابط بین ۲ ملت را می‌تواندر جهان یافت که بر اساس شاخه های گوناگون گردشگری شکل گرفته‌اند و بر فرهنگ یکدیگر نیز اثر گذاشته‌اند. برخی از این روابط نیز پیشینه‌های تاریخی دارند.

سال ۱۳۲۱ در بحبوحه جنگ جهانی دوم ۱۲۰ هزار لهستانی پس از آزادی از اردوگاه کار اجباری گولاک اتحاد جماهیر شوروی از طریق بندر انزلی وارد ایران شدند و برای نخستین بار در تاریخ جمعیتی از اروپائیان از فرط درماندگی، ایران را به عنوان محل مهاجرت و سکونت انتخاب کردند.

۱۲۰ هزار لهستانی از طریق بندر انزلی وارد ایران شدند و ایرانیان که مهمان‌نوازی آنها در دنیا شناخته شده است، با وجود بدترین شرایط در ایران به دلیل جنگ، کمبود آذوقه، بیماری و چالش‌های گوناگون اجتماعی و اقتصادی، یکی از بهترین مهمان‌نوازی‌ها را ثبت کردند. به گفته لهستانیان آزاد شده از اردوگاه‌های کار اجباری گولاک، آن‌ها از جهنم سیبری وارد بهشت ایران شدند.

حالا پس از هشت دهه، گروهی ۳۴ نفره با ۲۸ دستگاه موتورسیکلت و ۲ دستگاه خودرو وَن از ۱۲ اردیبهشت وارد ایران شدند تا در سفری چند روزه به شهرهایی بروند که میزبان لهستانی‌های آسیب‌دیده و آواره‌ جنگ جهانی دوم بودند.

موتورسواران لهستانی، در قالب تور بین‌المللی «رالی موتورسواران لهستانی»، پس از عبور از ۶ کشور اروپایی، وارد خاک ایران شدند تا با پیمایش بیش از یک‌هزار و ۵۰۰ کیلومتری جاده‌ها، پیام قدردانی ملت لهستان در مهمان‌نوازی تاریخی ایرانیان را زنده کنند.

هدف اصلی این تور نمادین که با حمایت کانون جهانگردی و اتومبیلرانی کشورمان محقق شد، پاسداشت محبت تاریخی ملت ایران در دوران جنگ جهانی دوم بود. زمانی که بیش از یک‌صد هزار پناهجوی لهستانی با آغوشِ گرم ایرانیان مواجه شدند و این بزرگ‌منشی کم‌نظیر ایرانی‌ها، به دلیل سیطره کمونیستی بر این کشور در تاریخ پنهان ماند. واقعه‌ای که در آن روزهای سخت و دشوار جنگ، تدوام جریان زندگی را برای لهستانی‌ها رقم زد.

اکنون، در این حرکت فرهنگی و بین‌المللی، موتورسواران لهستانی نه تنها به معرفی چهره‌ای انسانی و مهرورزانه از ایران کمک کردند، بلکه روابط دیرینه و دوستانه بین ۲ ملت را به نمایش گذاشتند.

دبیر اول سفارت لهستان در مراسم بدرقه این کاروان سخنانی ارایه کرد که شاید هیچ‌گاه در دیدارهای دیپلماتیک عنوان نشود.

«رافل بالکیویچ» گفت که «کاروان موتورسواران لهستان با گذر از کشورهای مختلف با افتخار از مقصدشان، «ایران» یاد کردند و سفیران فرهنگی برای ارایه تصویر واقعی ایران خواهند بود. سرزمینی که با آغوش باز پذیرای هم‌وطنان جنگ‌زده و ظلم‌دیده ما بود.»

ایران جان، چنین وقایع تاریخی و ناشناخته برای جذب گردشگران خارجی بسیار دارد که مورد توجه واقع نشده‌اند. رخدادهایی که با پیوند به صنعت جذاب و پرمخاطب گردشگری می‌تواند هم چهره واقعی دوست‌داشتنی و صلح‌طلب ایران را به جهان ارائه دهد و هم سرعت گردش چرخ اقتصاد کشور را افزایش دهد.

*عباس مهدوی – پژوهشگر و ایده‌پرداز گردشگری

تور مهمان‌نوازی تاریخی

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا