فقط ۲ درصد از ذخایر معدنی ایران کشف شده است

به گزارش خبرگزاری مهر، داریوش اسماعیلی اظهار کرد: ایران با ۲۷.۳ تریلیون دلار ذخایر منابع طبیعی و معدنی، پس از آمریکا، روسیه، عربستان و کانادا در جایگاه پنجم جهان قرار دارد.
وی با بیان اینکه از این میزان، یکهزار و ۴۰۰ میلیارد دلار به بخش معادن اختصاص دارد، تصریح کرد: تاکنون فقط ۲۹ میلیارد دلار از این ذخایر کشف شده که معادل ۲ درصد ظرفیت معدنی کشور است. امیدواریم در دولت چهاردهم و با نگاه ویژه وزیر صمت و حمایتها و هدایتهای وزارتخانه، سهم اکتشاف مواد معدنی افزایش یابد.
بر اساس اعلام سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، اسماعیلی با اشاره به ظرفیت فرآوری مواد معدنی در کشورهای پیشرفته، تاکید کرد: اگر ایران فرآوری مواد معدنی را به سطح جهانی برساند، میتواند بیش از ۱۰ هزار میلیارد دلار ارزش افزوده از ذخایر معدنی خود کسب کند.
به گفته معاون وزیر صمت، امروز با حمایتهای ویژه وزارت صمت امید داریم که بتوانیم در جهت رسیدن به استاندارهای جهانی، شتاب بیشتری داشته باشیم.
بهره برداری از بزرگترین معدن مس خاورمیانه در سیستان و بلوچستان
وی با انتقاد از خامفروشی در کشور، تصریحکرد: برای رسیدن به توسعه پایدار، نیازمند ورود جدی و مؤثر بخش خصوصی به حوزه اکتشاف و فرآوری هستیم.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، سرمایهگذاری هدفمند و همگرایی تیمی را رمز موفقیت در این بخش عنوان کرد و گفت: با مشارکت بخش خصوصی و استفاده بهینه، مطلوب و درخور از توانمندیها و ظرفیتهای بخش خصوصی، امیدواریم زیرساختهای لازم در دست بهرهبرداری قرار گیرد.
معاون وزیر صمت با مرور تجربیات پیشین خود در حوزه مس کشور، یادآور شد: در دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی و زمانی که ریاست هیئت تحقیق و تفحص مس را بر عهده داشتم، چالش اصلی بر سر عدم فرآوری بر روی مس ورزقان بود و مهمترین دلیلی که مطرح میشد، پایین بودن میزان ماده معدنی بود که در نهایت به کمبود اکتشاف در آن منطقه بازمیگشت.
اسماعیلی، با اشاره به وضعیت اکتشاف در استان سیستان و بلوچستان، گفت: این استان سالها فاقد اکتشافات معدنی جدی بود، در حالی که امروز با رویکرد ویژه آقای پزشکیان و دولت چهاردهم به مناطق محروم و بهویژه به استان مرزی سیستان و بلوچستان، بهره برداری از بزرگترین معدن مس خاورمیانه که در این منطقه قرار دارد، در دستور کار قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که در آنسوی مرز، در پاکستان، بزرگترین معدن مس و طلای دنیا وجود دارد؛ اما در فاصله ۲۰ کیلومتری مرز با ایران، تنها سیم خاردار کشیده شده است.