ردپای بانک مرکزی در مرگ و میر بیماران

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، سلمان اسحاقی، با اشاره به بحرانهای ایجاد شده در حوزه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی، عملکرد بانک مرکزی را مورد انتقاد جدی قرار داد و گفت: خودتحریمیهای بانک مرکزی در حوزه سلامت مردم، ظالمانهتر از تحریمهای غرب و اروپا است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته از مجموع ۳.۵ میلیارد یوروی در نظر گرفته شده برای تأمین دارو و تجهیزات پزشکی، ۴۰۰ میلیون یورو آن تخصیص پیدا نکرد، افزود: در سه ماه نخست سال جاری نیز از ۸۰۰ میلیون یوروی پیشبینیشده، تنها ۳۰۰ میلیون یورو تخصیص یافته و این بیتوجهی نشان میدهد بانک مرکزی هیچ اولویت و حساسیتی نسبت به سلامت مردم قائل نیست.
اسحاقی ادامه داد: این وضعیت موجب کمبود دارو، تجهیزات پزشکی و درمان بیماران شده و ممکن است شاهد جان باختن تعدادی از بیماران در ماههای پیش رو باشیم.
وی افزود: علت بخشی از کمبودهای دارویی تحریمهای ظالمانه غرب و اروپا است اما بخش عمده آن به دلیل عدم توجه دولت است و کمبود داروهای خاص و نادر و مورد نیاز بیماران شیمی درمانی و همچنین کیفیت پایین داروهای تولید داخل، شرایط درمان را برای بیماران بحرانی کرده و شاهد جان دادن برخی بیماران هستیم.
اسحاقی با انتقاد از سکوت قوه قضائیه در قبال این وضعیت، گفت: مطابق اصل ۱۵۶ قانون اساسی، وظیفه قوه قضائیه صیانت از حقوق عامه است و ترک فعل بانک مرکزی و بیتوجهی به تأمین ارز دارو و تجهیزات پزشکی، مصداق روشن تهدید جان مردم است و کمیسیون بهداشت و درمان از رئیس قوه قضائیه و دادستان کل کشور درخواست دارد به این موضوع به طور جدی ورود کنند تا شاهد حل بحران دارو و تجهیزات پزشکی باشیم.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد: چنانچه بانک مرکزی در نشست روز سهشنبه هفته جاری کمیسیون توضیحات قانع کنندهای نداشته باشد و تکلیف خود را نسبت به تأمین ارز مورد نیاز دارو و تجهیزات پزشکی ایفا نکند این اقدام به عنوان ترک فعل و استنکاف از قانون تلقی شده و مجلس بر اساس ماده ۳۴ آئیننامه داخلی، ورود جدی به این مسئله خواهد داشت.