پیدا و پنهان قراردادهای ۸۹ روزه پرستاران

احمد نجاتیان، در گفتگو با خبرنگار مهر، به موضوع قراردادهای ۸۹ روزه پرستاران، اشاره کرد و گفت: این نوع قراردادها، راهکاری برای دور زدن قانون به شمار میروند که متأسفانه تبدیل به رویه شده است.
وی افزود: قرارداد ۸۹ روزه با پرستاران، نیاز به مجوز سازمان امور استخدامی ندارد و دانشگاههای علوم پزشکی میتوانند برای تأمین نیروی انسانی مورد نیاز، از چنین قراردادهایی استفاده کنند که متأسفانه ظلم به کسانی است که با این نوع قراردادها جذب کار میشوند.
نجاتیان در توضیح قراردادهای ۸۹ روزه گفت: در این نوع قراردادها، هیچ تعهدی از سوی کارفرما دیده نشده و مشمول قوانین بیمهای هم نمیشود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با تاکید بر اینکه نظام سلامت کشور باید به سمت استخدام نیروها برود، تصریح کرد: نظام سلامت ما مسئول ارائه خدمت به مردم و بیماران است و باید از نیروهای پایدار بهره ببریم. زیرا، بعد از فروکش بحران کرونا در کشور، شاهد بودیم که با نیروهای طرحی تمدید نکردند و این موضوع، یکی از چالشهای اساسی در حوزه نیروی انسانی مورد نیاز برای مراقبتهای پرستاری است.
نجاتیان با اشاره به صحبت معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت مبنی بر حذف قراردادهای ۸۹ روزه، گفت: هر چند تعداد نیروهایی که با قرارداد ۸۹ روزه کار میکنند، قابل توجه نیست؛ اما، عنوان این قرارداد بد بود.
وی افزود: نظام سلامت کشور نیازمند نیروی انسانی پایدار است که بتواند در مواقع بحران و شرایط اضطرار، پاسخگوی نیازها باشد. لذا، چنین قراردادهایی به نفع نیروهای پرستاری نیست و باید تلاش کنیم نیروهای شرکتی را نیز تبدیل وضعیت کنیم.