غذا و تغذیه: «شفادارو» به عنوان دومین هلدینگ دارویی در کشور فعالیت می کند و 10 درصد از سهم تولید بازار دارو را در اختیار دارد. به همین منظور با ارسلان کاظمپور مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری شفادارو به گفتگو نشستیم:
ارسلان کاظم پورمدیرعامل هلدینگ شرکت سرمایه گذاری شفادارو هستم. این شرکت سرمایه گذاری به عنوان دومین هلدینگ دارویی در کشور فعالیت می کند. ما در تولید، حدود 10درصد سهم بازار را داریم. در توزیع و پخش حدود 12 الی 14 درصد سهم بازار در اختیار شرکت سرمایه گذاری شفا داروست. ما در شرکتهای تولیدی حدود هزار محصول تولید می کنیم و در برای سال بعد انشاالله 470 پروانه محصول در دست اقدام داریم و امیدواریم که از این 470 پروانه 200 محصول به مرحله تولید برسد و بتوانیم همه اینها را در بازار عرضه کنیم.
در بحث آنتی بیوتیکها 46 درصد کل سهم بازاردراختیار هلدینگ شفا دارو است که عمدتا در داروسازی دانا و جابربن حیان تولید میشود و در بقیه اشکال و محصولات دارویی اعم از داروهای قلبی_ عروقی، داروهای دیابتی و داروهای گوارشی هم در بازار بالاترین سهم را داریم و با تولید محصولات جدیدی که ان شاالله در سال آینده خواهیم داشت امیدواریم که سهم خود را در بازار افزایش دهیم.
سهم شفادارو در صادرات
صادرات ما محدود است. سالانه حدود یک میلیون دلار صادرات داریم ولی با برنامههایی که داریم و تعاملاتی که با کشورهای همسایه و بازاریابیهایی که انجام شده امیدواریم که با اصلاح GMP در برخی شرکتها و بعضی محصولات بتوانیم سهم صادرات خود را افزایش دهیم.
چالشهای صنعت دارویی
ما با سه چالش اساسی مواجه هستیم. یکی بحث اخذ مطالبات از دانشگاههای علوم پزشکی است. بزرگترین مشکل و چالش صنعت دارویی بحث عدم پرداخت مطالبات شرکتهای دارویی توسط دانشگاههای علوم پزشکی است که ما حدودا از دانشگاه علوم پزشکی 30 همت طلب داریم که هلدینگ شفا دارو از این 30 همت 4 همت متعق به پخش رازی است که زیر مجموعه شفاداروست و از دانشگاه طلب دارد. از طرف دیگر بدهی سازمانهای بیمه گر به داروخانهها و دانشگاه علوم پزشکی میباشد که این عدد هم حدودا 40 همت است. امیدواریم ان شاالله با تدابیری که دولت محترم، وزیر محترم بهداشت و سازمان غذا دارو اتخاذ نمودند به زودی این مسائل و مشکلات حل شود تا ما بتوانیم با تامین به موقع مواد اولیه برای تولید برنامهریزی کنیم و نسبت به تولید به موقع اقدام کنیم.
چالش دوم ما بحث عدم همکاری بانکهاست. متاسفانه بانکها علیرغم امکاناتی که بانک مرکزی دارد و باید 50 همت به شرکتهای دارویی تسهیلات بدهند، به جهت اتخاذ سیاستهای انقباضی توسط بانکها از پرداخت تسهیلات خودداری میکنند که این مورد هم به نوعی صنعت را با چالش مواجه کرده است.
موضوع سوم ما بحث قیمتگذاری دستوری محصولات دارویی است که این هم یکی از بزرگترین مشکلات ماست. البته خوشبختانه دولت محترم اخیرا سیاستهایی را اتخاذ کردند که امیدواریم با اصلاح قیمتها بتوانیم قیمتهای مناسب برای تولید داشته باشیم و اقدامات لازم را انجام دهیم. چون از نیمه سال گذشته صنعت دارو با کاهش چشمگیر مواجه شده که ان شاالله با اصلاح قیمتها این مسائل هم حل خواهد شد.
اصلاح قیمتگذاری در دولت چهاردهم
بله چون آقای پزشکیان رئیس جمهور محترم و آقای ظفرقندی وزیر محترم بهداشت اشرافیت کاملی روی این موضوع دارند. دستوراتی که صادر فرمودند و قولی که روز گذشته در مراسم افتتاحیه ایران فارما آقای حیدرمحمدی رئیس سازمان غذا و دارو دادند امیدواریم این مسائل و مشکلات حل شود.