بیماران فشارخون سبزیجات را از رژیم غذایی حذف نکنند
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد که مصرف منظم سبزیجات بخش مهمی از الگوی غذایی سالم برای مبتلایان به پرفشاری خون است. حذف سبزیجات نهتنها کمکی به کنترل فشارخون نمیکند، بلکه فرد را از دریافت مواد مغذی ضروری محروم کرده و میتواند سلامت عمومی را به خطر اندازد.
به گزارش غذا و تغذیه، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به یکی از باورهای نادرست مبنی بر اینکه «مصرف سبزیجات در افراد دارای فشارخون بالا باعث افزایش فشارخون میشود»، تأکید کرد: سبزیجات برگ سبز منبع غنی از پتاسیم، منیزیم، پلیفنلها و ویتامین C هستند؛ عناصری که هر یک در فرایند تنظیم فشارخون نقش کلیدی دارند.به گفته کارشناسان این دفتر، پتاسیم با افزایش ساخت پروتئین کالیدین موجب مهار انقباض دیواره عروق و کمک به کاهش فشارخون میشود همچنین اثرات منفی مصرف نمک بر بدن را کاهش میدهد. منیزیم موجود در سبزیجات نیز بهعنوان یک بازدارنده طبیعی انقباض عضلات صاف و گشادکننده عروق، در پیشگیری و کنترل پرفشاری خون نقش مؤثری دارد.این گزارش میافزاید: پلیفنلهای گیاهی موجود در سبزیها دارای خاصیت آنتیاکسیدانی، ضدالتهابی و گشادکنندگی عروق هستند و مصرف آنها در حفظ سلامت سیستم قلب و عروق اهمیت دارد همچنین ویتامین C با افزایش سنتز اکسید نیتریک و بهبود عملکرد اندوتلیال، در کاهش فشارخون مؤثر گزارش شده است.دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تأکید کرد: مطالعات بالینی نشان میدهد دریافت کافی این ویتامین میتواند به طور قابلتوجهی فشارخون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش دهد.
فارس به نقل از وبدا
#فشارخون
#سبزیجات
#تغذیه_سالم
#وزارت_بهداشت
#پرفشاری_خون
#رژیم_غذایی
#سلامت
#مواد_مغذی



