«گردشگری دسترسپذیر» در روستای کندلوس محقق شد

مهدی اسحاقی امروز -شنبه- در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: یکی از گامهای بسیار خوب و سودمند که در روستای نمونه گردشگری کندلوس از توابع شهرستان نوشهر برداشته شد، افزایش ضریب دسترسی همگانی به فضاها و زیرساختهای گردشگری و نقاط مختلف این روستا است که مفهوم واقعی «گردشگری دسترسپذیر» را در این روستا محقق کرده است.
وی افزود: برای اجرای این طرح ابتدا وضعیت زیرساختهای فیزیکی روستا از نظر دسترسی و نیاز به ارائه دادهها به گردشگران بررسی شد و پس از آن با تعریف یک طرح با جزییات مختلف، اصلاحاتی همچون ایجاد رمپ و اختصاص ویلچر، ساخت پارکینگ ویژه معلولان در روستا و مراکز اقامتی و پذیرایی گردشگری کندلوس و طراحی سرویسهای بهداشتی مناسب برای افراد دارای نیاز خاص انجام شد.
معاون گردشگری مازندران ادامه داد: علاوه بر اقدامات مربوط به تردد افراد دارای نیازهای خاص در روستا، گامهایی نیز برای ارائه دادههای گردشگری به نابینایان و کمبینایان نیز انجام شده است. نصب تابلوی بریل برای موزه کندلوس، اختصاص فایل صوتی برای توضیحات بخشهای مختلف موزه و نصب تابلوهای راهنما با فونت درشت و خوانا نیز انجام شد.
به گفته اسحاقی، دورههای آموزشی نیز برای میزبانان محلی با هدف نحوه تعامل مؤثر و محترمانه با گردشگران دارای محدودیتهای جسمی یا حرکتی برگزار شد.
وی تصریح کرد: این اقدام با هدف فراهمسازی شرایط لازم برای حضور افراد دارای معلولیت، سالمندان و سایر گروههای دارای نیازهای خاص در عرصه گردشگری محلی صورت گرفته و گامی مؤثر برای ارتقای عدالت اجتماعی و افزایش دسترسی همگانی به فرصتهای گردشگری، طرح «گردشگری دسترسپذیر» در روستای تاریخی کندلوس به شمار میآید.
این مسوول خاطرنشان کرد: روستای کندلوس با این اقدام، به یکی از نخستین مناطق روستایی کشور تبدیل شده که بهطور عملیاتی به اصول «گردشگری دسترسپذیر» پایبند بوده و در مسیر تبدیلشدن به مقصدی فراگیر برای همه گروههای اجتماعی گام برداشته است.
اسحاقی گفت: این حرکت، گامی مهم در راستای تحقق اهداف گردشگری فراگیر و پایدار به شمار میآید و نمونهای موفق از مشارکت جامعه محلی، نهادهای دولتی و فعالان گردشگری برای ایجاد فضایی برابر و قابل دسترس برای همه است.
به گزارش ایرنا، روستای کندلوس که به دلیل موزه خاص و زیبای مردمشناسی، بافت ارزشمند و حفظ و احیا شده روستایی، طبیعت بکر و جذاب، پیشینه فرهنگی و تاریخی غنی و بافت اجتماعی بومی در سه دهه اخیر شهرتی فرامرزی پیدا کرد، حالا در یک قدمی جهانی شدن قرار دارد و پرچم این پرونده نیز قرار است به دست «مینا و پلنگ» داده شود.
به گفته مهدی بهاروند رئیس اداره توسعه جاذبهها و محصولات گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، همه زمینههای ثبت جهانی کندلوس در سال جاری فراهم است و ظرفیتهای دستگاههای اجرایی نیز به کار گرفته شده تا ۹ شاخصه در نظر گرفته شده برای ثبت این روستای تاریخی فراهم شود.