تغذیه و سلامتی

مراقب تب کنگو باشید؛ یک بیماری قابل انتقال از دام

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید نظری هاشمی گفت: ذبح سنتی دام و تماس با خون، ترشحات و لاشه دام آلوده در هنگام ذبح یکی از دلایل ابتلاء به بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان به ویژه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.

وی افزود: متأسفانه هنوز هم برخی افراد در نقاط مختلف کشور اقدام به خرید دام زنده (از محل‌های غیرمجاز) و ذبح سنتی دام می‌کنند و در معرض خطر ابتلاء به این بیماری قرار می‌گیرند.

معاون بهداشت دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه بیماری تب کریمه کنگو در فصول گرم سال شایع‌تر است، گفت: ذبح کنندگان، قصابان، کارگران کشتارگاه‌ها، دامداران، چوپانان، دامپزشکان و زنان خانه‌دار به دنبال تماس با دام تازه ذبح شده یا گوشت آلوده در معرض خطر ابتلاء به این بیماری قرار می‌گیرند و باید نکات بهداشتی و ایمنی را رعایت کنند.

وی با توجه به اینکه از ظاهر دام نمی‌توان به سلامت آن پی برد به شهروندان توصیه کرد برای حفظ سلامت خود و دیگران، از ذبح دام در منازل و معابر عمومی خودداری کرده و دام مورد نیاز را از جایگاه‌های عرضه بهداشتی دام خریداری و درکشتارگاه‌های تحت نظارت اداره دامپزشکی ذبح کنند.

هاشمی نظری به ذبح کنندگان دام توصیه کرد: حتماً از وسایل محافظ مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کرده و پس از ذبح، ابزار خود را ضدعفونی کنند. همچنین پس از ذبح دام خونابه‌ها نباید در محیط رها شود و باید به طریقه بهداشتی دفع شوند.

وی با توجه به اینکه ویروس بیماری تب کریمه کنگو در دمای ۲۰- (منفی ۲۰) درجه سانتیگراد تا یک سال زنده می‌ماند تاکید کرد: گوشت دام تازه ذبح شده نباید بلافاصله پس از ذبح داخل فریزر قرار گیرد.

به گفته هاشمی نظری، گوشت و سایر احشای دام تازه ذبح شده حتماً باید قبل از خرد کردن و مصرف، حداقل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال (در دمای ۴ درجه سانتیگراد) نگهداری شود تا با انجام فرآیند اسیدی شدن، ویروس احتمالی موجود در گوشت از بین برود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به خانم‌های خانه دار نیز توصیه کرد ضمن خرید گوشت مورد نیاز خود از مراکز معتبر و مورد تأیید دامپزشکی، هنگام شستشو و خُرد کردن گوشت حتماً از دستکش استفاده کنند.

وی به افراد هشدار داد که برای پیشگیری از ابتلاء به این بیماری از مصرف جگر تازه و گوشت تازه به صورت خام یا نیم پز خودداری کنند.

معاون بهداشت دانشگاه انتقال از طریق کنه‌هایی که بر روی بدن دام‌های آلوده به ویروس (گاو، گوسفند و بز) زندگی می‌کنند را یکی دیگر از راه‌های انتقال بیماری عنوان کرد و و به افراد تاکید کرد حتی‌الامکان از تماس با دام خودداری کرده و در صورت مشاهده کنه، از له کردن و کشتن آن با دست اجتناب کنند.

هاشمی نظری، تماس غیرایمن با خون و ترشحات بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو را از دیگر راه‌های انتقال بیماری برشمرد و به کادر بهداشت و درمان و مراقبان بیماران توصیه کرد به منظور پیشگیری و کنترل بیماری هنگام مواجهه با بیمار آلوده به این ویروس ضمن اجتناب از تماس مستقیم با خون و ترشحاتش، حتماً نکات ایمنی و بهداشتی رعایت کنند.

وی با اشاره به نشانه‌های بیماری تب کریمه کنگو گفت: نشانه‌های اولیه بیماری شامل علائمی نظیر تب، سردرد شدید، لرز و درد عضلانی و علائم گوارشی مانند تهوع و استفراغ است که به صورت ناگهانی در فرد بروز می‌کند.

به گفته وی، در صورت عدم مراجعه به پزشک حال بیمار رو به وخامت رفته و خونریزی در نقاط مختلف بدنش بروز می‌کند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با تاکید بر ضرورت مراجعه به مراکز درمانی در اسرع وقت در صورت مشاهده علائم مذکور گفت: افرادی که در دو هفته اخیر سابقه اقامت در مناطق روستایی داشتند یا در تماس مستقیم با لاشه و ترشحات دام تازه ذبح شده بودند یا سابقه گزش توسط کنه داشتند، در صورت مشاهده علائم مذکور حتماً باید در اسرع وقت به مراکز درمانی مراجعه کنند تا از نظر بیماری تب کریمه کنگو در اسرع وقت مورد بررسی و درمان قرار گیرند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا